• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΟΜΟΣ

16.2€18€

Κωδικός: 10721-0494698

Brand: 24 Γράμματα

ΠρόλογοςΑγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες,Το εκπαιδευτικό αυτό βοήθημα περιλαμβάνει δύο τόμους και αποτελείέναν ολοκληρωμένο και πλήρη οδηγό τόσο για τον υποψήφιο της θεωρητικήςκατεύθυνσης, όσο και για τον καθηγητή που καλείται να διδάξει το μάθηματων Αρχαίων Ελληνικών. Συνιστά αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίαςστη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.Για τον λόγο αυτό, επιχειρεί να συνδυάσει την επιστημονική εγκυρότητα μετην παιδαγωγική αρτιότητα. Έτσι, ενώ βασίζεται σε ενδελεχή βιβλιογραφικήέρευνα, είναι γραμμένο με προσιτό και κατανοητό τρόπο, ώστε να καταστείσαφής ο φιλοσοφικός λόγος.Ο πρώτος τόμος του βοηθήματος αφορά την 1η Θεματική ενότητα: Ηαντίληψη για τη φιλοσοφία: Η φιλοσοφία για τη διαμόρφωση του ανθρώ-που, τη 2η Θεματική ενότητα: Η δημιουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και ηπολιτική αρετή και την 3η Θεματική ενότητα: Η παιδεία και η αναζήτηση τηςαλήθειας – η ανθρώπινη φύση και το χρέος του φιλοσόφου.Ειδικότερα το βιβλίο περιλαμβάνει:
• Ασκήσεις κλειστού τύπου με στόχο την πλήρη εμπέδωση των εισαγωγώντου σχολικού βιβλίου Φιλοσοφικός Λόγος.
• Ενδελεχή εισαγωγή για κάθε θεματική ενότητα, αλλά και για κάθε φιλόσοφοκαι φιλοσοφικό έργο που περιλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη.
• Τα αρχαία κείμενα της διδακτέας ύλης μεταφρασμένα σε πίνακες μετρόπο απλό και εύληπτο καθώς και τα βασικά σημεία κάθε ενότητας.
• Ερμηνευτικά σχόλια στο κείμενο κάθε διδακτικής ενότητας, τα οποίαβασίζονται αφενός σε βιβλιογραφική έρευνα και αφετέρου στα περικειμενικάστοιχεία (π.χ. εισαγωγές του διδακτικού βιβλίου Αρχαία Ελληνικά,Φιλοσοφικός Λόγος, εισαγωγές θεματικών ενοτήτων και σύντομα εισαγωγικάσημειώματα από τον Φάκελο Υλικού, κ.ά.) και τις υπόλοιπες πηγέςστις οποίες παραπέμπουν οι επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας(π.χ. ερμηνευτικά κείμενα και κριτήρια αξιολόγησης Κ.Ε.Ε., βιβλίοκαθηγητή). Τα ερμηνευτικά σχόλια περιλαμβάνουν, επιπλέον, κάποιααποσπάσματα από κριτικές αναλύ

Σχετικά προϊόντα