• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΑΚΑΚΙΕΣ ΡΟΖΕ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2020 750 ML

8.8€

Κωδικός: 385-142006734

Brand: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Έντονο κερασί χρώμα με ιωδίζουσες ανταύγειες. Η αρωματική παλέτα είναι ένα σύμπλοκο φρέσκιας ντομάτας πάνω σε αρώματα φράουλας και κυδωνιού. Η γευστική ισορροπία βασίζεται στην οξύτητα του Ξινόμαυρου που αντισταθμίζεται όμως απο τη λιπαρότητα της αλκοόλης και την ήπια ταννικότητα. Το αποτέλεσμα είναι το κρασί να διαρκεί στο στόμα με τον πλούσιο όγκο του και τα αρώματα επιστροφής. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600m και υπάγoνται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο.Η ποικιλότητα των αμπελοτεμαχίων σε ότι αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανση τους από σοδειά σε σοδειά, μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με γνώμονα τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Αυτή η διαχείριση αφορά την κάθε χρονιά ξεχωριστά και μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση. Έντονο κερασί χρώμα με ιωδίζουσες ανταύγειες. Η αρωματική παλέτα είναι ένα σύμπλοκο φρέσκιας ντομάτας πάνω σε αρώματα φράουλας και κυδωνιού. Η γευστική ισορροπία βασίζεται στην οξύτητα του Ξινόμαυρου που αντισταθμίζεται όμως απο τη λιπαρότητα της αλκοόλης και την ήπια ταννικότητα. Το αποτέλεσμα είναι το κρασί να διαρκεί στο στόμα με τον πλούσιο όγκο του και τα αρώματα επιστροφής.Ξινόμαυρο 100%Ερυθρωπός Ξηρός ( Ροζέ ) Ο.Π.Α.Π. Αμυνταίου12,9%2-3 έτη8-10-deg;C750 mlΚυρ ΓιάννηΣυνοδεύει υπέροχα την εξωτική κουζίνα, τα καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός.Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600m και υπάγoνται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Η ποικιλότητα των αμπελοτεμαχίων σε ότι αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανση τους από σοδειά σε σοδειά, μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με γνώμονα τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Αυτή η διαχείριση αφορά την κάθε χρονιά ξεχωριστά και μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση.Το γλεύκος προέρχεται κατά 85% από σταφύλια στα οποία έγινε προζυμωτική εκχύλιση, ενώ το υπόλοιπο 15% έχει επιτευχθεί μέσω αφαίμαξης σε δεξαμενές Ξινόμαυρου που προορίζονται για Παράγκα. Η προζυμωτική εκχύλιση διενεργείται σε αντιοξειδωτικές συνθήκες ( χρήση ξηρού πάγου ), ενώ για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης . Η διάρκεια της προζυμωτικής εκχύλισης ξεκινά από 12 ώρες και κατά περιπτώση μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες, εφόσον η πρώτη ύλη είναι ομοιόμορφα ωριμασμένη και πλούσια σε χρωστικό και αρωματικό δυναμικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% του συνολικού όγκου του χαρμανιού ζυμώνει σε γαλλικά βαρέλια χωρητικότητας 500lit και ηλικίας 2-4 χρόνων. Γι'αυτό το σκοπό, επιλέγεται η ποσότητα γλεύκους που προέρχεται από τις δεξαμενές Ξινόμαυρου για Παράγκα , επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Σε ορισμένες δεξαμενές που διαλέγονται βάση αναλύσεων, σταματάμε την αλκοολική ζύμωση με απότομη πτώση της θερμοκρασίας στους 4°C για να διατηρήσουμε κάποια υπολλειματικά σάκχαρα. Τέλος το κρασί διανύει περίοδο 3 μηνών όπου πραγματοποιούνται batonnage (3 φορές /εβδομάδα) προκειμένου η οξύτητα να ισορροπήσει την η αύξηση της λιπαρότητας.