• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOCG ''LENA DI MEZZO'' MONTE DEL FRA 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

51.7€55€

Κωδικός: 385-142011568

Brand: MONTE DEL FRA

Τα σταφύλια προέρχονται από τη ζώνη classico και επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Μετά από σύντομη περίοδο ξήρανσης, τα σταφύλια τοποθετούνται σε κουτιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος έχει συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία. Εκεί παραμένουν για 120 ημέρες μέχρι η συγκέντρωση των σακχάρων να φτάσει το 28 – 30% Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έντονη και αριστοκρατική μύτη, ώριμου και αποξηραμένου δαμάσκηνου και κερασιού, γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλλα και μοσχοκάρυδο, βανίλια, γλυκόριζα. Η πολυπλοκότητα της μύτης ολοκληρώνεται με νότες δέρματος, καπνό, tobacco και καφέ. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο με ραφιναρισμένες ταννίνες και πυκνότητα φρούτου. Η επίγευση είναι μακρά και σοκολατένια. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Monte del Fra είναι σήμερα 137 εκτάρια στις ταξινομημένες περιοχές Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave, Bardolino. Με πίστη και υπομονή επιτρέπουν στα κλήματα και στην περιοχή να εμφανίσουνε τον αυθεντικό χαρακτήρα της περιοχής στα κρασιά του κτήματος. Έντονη και αριστοκρατική μύτη, ώριμου και αποξηραμένου δαμάσκηνου και κερασιού, γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλλα και μοσχοκάρυδο, βανίλια, γλυκόριζα. Η πολυπλοκότητα της μύτης ολοκληρώνεται με νότες δέρματος, καπνό, tobacco και καφέ. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο με ραφιναρισμένες ταννίνες και πυκνότητα φρούτου. Η επίγευση είναι μακρά και σοκολατένια.Corvina - Corvinone - RodinellaΞηρόΕρυθρό12.5-#37;Εξαιρετικό με κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή ψητά ή στο φούρνο. Συνοδεύει φυσικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά. Δοκιμάστε το και σκέτο18-deg;C750mlΗ Valpolicella Classico Superiore προέρχεται από την περιοχή Fumane, η οποία είναι η καρδιά του Classico.Μαλακή σύνθλιψη και αποβοστρύχωση από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαρτίου ανάλογα με τον τρύγο. Ακολουθεί αργή αλκοολική ζύμωση σε μικρά χαλύβδινα βαρέλια σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μακρά διαβροχή των φλουδών για μέγιστη αρωματική και πολυφαινολική εκχύλιση. Στη συνέχεια, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια. Μετά το τέλος του καλοκαιριού ακολουθεί η μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει το κρασί για 24 μήνες. Ακολουθεί η εμφιάλωση και η παραμονή στα κελάρια για ακόμη 6 μήνες πριν την παράδοση στην αγορά.