• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΑΡΕΤΗ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

17.5€

Κωδικός: 385-142008428

Brand: ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για την παραγωγή ενός Αγιωργίτικου έξω απο τη Νεμέα. Κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα που ωριμάζει 12 μήνες μέσα σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Το πλούσιο άρωμα απο κεράσι - χαρακτηριστικό της ποικιλίας - συνδυάζεται υπέροχα με νότες βανίλιας κέδρου και μπαχαρικών. Η καλή προσαρμογή της ποικιλίας στην περιοχή του Παγγαίου σε συνδυασμό με τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις δίνει ένα κρασί με πληθωρική μεστή γεύση, πολλή καλή παρουσία ταννινών και μεγάλη αρωματική διάρκεια. Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος. Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Κρασί με βαρύ πορφυρό χρώμα, πληθωρική μεστή γεύση, πολλή καλή παρουσία ταννινών και μεγάλη αρωματική διάρκεια. ο πλούσιο άρωμα από κεράσι χαρακτηριστικό της ποικιλίας συνδυάζεται υπέροχα με νότες βανίλιας, κέδρου και μπαχαρικών.ΑγιωργήτικοΞηρόΕρυθρόΟίνος Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης Παγγαίο14-#37;Μπάρμπεκιου, κοκκινιστά, αρνί και γουρουνόπουλο σούβλας, κεφτεδάκια, γιουβέτσι, πικάντικα κίτρινα τυριά.Επιδέχεται Παλαίωση16-18-deg;C750mlΚτήμα Βιβλία ΧώραΚαβάλαΟι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος, βρίσκονται σε υψόμετρο 380μ. και καταλαμβάνουν σήμερα μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων. Το κλίμα της περιοχής, είναι μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά , επηρεαζόμενο από τον ορεινό όγκο του Παγγαίου και τη θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμανση των σταφυλιών. Το έδαφος είναι πετρώδες, άγονο, ασβεστολιθικό, αργιλώδες, με καλή στράγγιση.Η καλλιέργεια της αμπέλου γίνεται με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας, με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον, στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο.Μακρά εκχύλιση και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για 10 μήνες