Η πρώτη ετικέτα του πύργου χαρακτηριζόμενη ως 2ης cru classe στην περίφημη κατάταξη των sauternes του 1855. 85% semillon, 15% sauvignon blancΓλυκός14%Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα.Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12-deg;C.375 ml1989SauternesΣυνολική έκταση 27 εκταρίων φιλοξενεί τις δύο ποικιλίες και παράγει και το πρώτο κρασί Doisy Vedrines καθώς και τη δεύτερη ετικέτα Petit Verdines. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 30 έτη.Το μάζεμα των ρογών διαρκεί πολλές ημέρες και φυσικά γίνεται με τα χέρια. Κάθε φορά συλλέγονται μόνο οι ρόγες που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα βοτρύτη. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Εν συνεχεία η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα βαρέλια διάρκειας 18 μηνών (70% είναι νέα κάθε έτος). Πριν την εμφιάλωση έχουμε και διήθηση και φιλτράρισμα.