• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ CHATEAU ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣΣ 2016 ΛΕΥΚΟ 750 ML

10.6€

Κωδικός: 385-142006724

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Chateau Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής.Η σύνθεσή του Chateau Nico Lazaridi λευκό από τις διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ugni Blanc σε συνδυασμό με την ελληνική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητά του. Αποτελεί μέρος της οικογένειας των Chateau Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Ευγενικά και έντονα αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση. Σερβίρεται δροσερό στους 8-12-deg;C, συνοδεύοντας άριστα θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας . Λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Ευγενικά και έντονα αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση.Sauvignon Blanc 60% , Ugni Blanc 30%, Μοσχάτο Αλεξανδρείας 10%.Ξηρός14%Θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίναςΠίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.Πίνεται κρύο στους 8 - 12-deg;C750 mlΔράμαΔημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής.Καλλιέργεια: Σε υψόμετρο 250m, εδάφη ελαφριάς προς μέτριας σύστασης με κλίση εδάφους που ευνοεί την καλή αποστράγγιση και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο για την καλύτερη ωρίμανση των σταφυλιών.Λευκή οινοποίηση με τη μέθοδο κρυοεκχύλισης στους 12-15-deg;C για 10-20 ώρες.