• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ CHATEAUNEUF-DU-PAPE TRADITION 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML

55.2€60€

Κωδικός: 385-142011947

Brand: DOMAINE DE LA JANASSE

Με πλούσιο και καλά δομημένο χαρακτήρα, το παραδοσιακό ερυθρό του Chateauneuf-du-Pape είναι ισορροπημένο, με νότες σκούρων φρούτων (σταφίδες, μούρα), συνδυασμένα με αρώματα βιολέτας που καλύπτουν με νεύρο τη μεταξένια υφή διαρκείας στο στόμα. Πίνεται στα 10 πρώτα χρόνια από την εμφιάλωσή του. Το Domaine de la Janasse είναι παραγωγός στο Chateauneuf-du- Pape που ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Sabon. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Aime Sabon όταν ανέλαβε τους αμπελώνες του πατέρα του. Το οινοποιείο παράγει μια σειρά από κρασιά, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων και λευκών Cotes du Rhone, και ορισμένα κρασιά IGP, αλλά τα κρασιά ναυαρχίδα ήταν πάντα τα κόκκινα Chateauneuf-du-Pape. Το οινοποιείο παράγει τρεις ξεχωριστές εκφράσεις του Chateauneuf: Domaine de la Janasse Tradition, Chaupin και Vieilles Vignes. Φτιάχνει επίσης μια λευκή εκδοχή του Tradition και ένα δεύτερο λευκό κρασί που ονομάζεται Prestige. Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, το Domaine de la Janasse έχει γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα κτήματα στο Chateauneuf-du-Pape. Τα κόκκινα από το Janasse θεωρούνται συχνά από τα καλύτερα στην περιοχή είτε πρόκειται για τα πολύπλοκα Cotes-du-Rhone και Cotes-du-Rhone Village είτε για τις τρεις εμφιαλώσεις Chateauneuf-du-Pape. ΒιοδυναμικόΗ υπέροχη σοδειά του 2019 έδωσε ένα βαθύ, κατακόκκινο χρώμα στο κρασί. Τα σκούρα φρούτα δεσπόζουν στη μύτη σε συνδυασμό με τη βιολέτα. Πλούσια υφή ώριμων φρούτων στο στόμα σε ισορροπία με λεπτές ταννίνες. Μακρύ, βελούδινο τελείωμα.65% παλαιό Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre, 5% CinsaultΕρυθρός, ξηρός οίνοςAOC Chateauneuf-du-PapeΠιάτα με ψητά ή σιγοβρασμένα κρέατα, αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά ή βραστό μοσχαρίσιο κρέας.15-17oC202213.5750 mlDomaine de la JanasseΑυτό το cuvee προέρχεται από διάφορα terroirs (αμμώδη, με βότσαλο, με κόκκινη άργιλο), συνολικής έκτασης 10 εκταρίων στο βόρειο μέρος του Chateauneuf-du-Pape, στην κοινότητα La Crau. Παράγονται 25-30 hl/ha.Κοιλάδα Ροδανού, ΓαλλίαΤα αμπέλια καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα, με φυσική κοπριά. Η γη δουλεύεται χωρίς ζιζανιοκτόνο για να διατηρείται ο αερισμός και η ευελιξία του χώματος. Τα σταφύλια συλλέγονται χειροκίνητα. Ακολουθεί ζύμωση για 21-28 ημέρες με καθημερινό πάτημα με το χέρι. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε ξύλινες δεξαμενές (80%) και βαρέλια (20%) για 12 μήνες.