• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ CONTE DELLA VIPERA ANTINORI 2016 ΛΕΥΚΟ 750ML

19.64€24.55€

Κωδικός: 385-142004898

Brand: ANTINORI

Το χρώμα του είναι απαλό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγιες. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης με αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime, grapefruit και φυτικές νότες. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ σώμα και δοσερή οξύτητα. Η επίγευση είναι ικανοποιητικής διάρκειας με αρώματα εσπεριδοειδών.Παλαιώνει για 3-4 χρόνια από τον τρύγο. Σερβίρεται στους 8-10-deg;C. Ο οίκος Antinori θεωρείται ως ο σπουδαιότερος παραγωγός κρασιού της Ιταλίας. Με μια μακρά παράδοση που περιλαμβάνει 26 γενιές Antinori, με επικεφαλή σήμερα τον Marchese Pierro Antinori και τις κόρες του έτοιμες να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. Είναι ο βασιλιάς της Τοσκάνης με την μεγαλύτερη ιδιοκτησία αμπελώνων στην περιοχή. Από τα μεγάλα Solaia και Tignagnello μέχρι τα Chianti και τα Villa Antinori, η προσωπική σφραγίδα είναι εμφανής από την ετικέτα μέχρι το κρασί. Το χρώμα του είναι απαλό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγιες. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης με αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime, grapefruit και φυτικές νότες. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ σώμα και δοσερή οξύτητα. Η επίγευση είναι ικανοποιητικής διάρκειας με αρώματα εσπεριδοειδών.Sauvignon Blanc, SemillonΞηρόΛευκό12.5-#37;3-4 χρόνια8-10-deg;C750mlAntinoriUmbriaΟι αμπελώνες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Conte dela Vipera βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 250-350 μέτρα και το υπέδαφος είναι αργιλώδες και πλούσιο σε θαλλάσια υπολλείματα οστρακοειδών.Η στιγμή του τρύγου βασίζεται στην ανάλυση στοιχείων για την επιτυχία της αρμονίας μεταξύ του μέγιστου αρωματικού δυναμικού, της ισορροπίας σακχάρων και οξύτητας. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και η μεταφορά με ψυχόμενα φορτηγά. Η διαλογή πραγματοποιείται σε ψυχόμενο ιμάντα, ώστε να διατηρηθούν τα ποικιλιακά αρώματα. Ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση για 12 ώρες στους 10?C. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 16?C. Στη συνέχεια το κρασί διατηρείται στους 10?C, για να αποφευχθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Πριν την εμφιάλωση γίνεται το χαρμάνι των ποικιλιών.