• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ COTES-DU-RHONE BLANC 2022 ΛΕΥΚΟ 750 ML

14.85€16.5€

Κωδικός: 385-142011944

Brand: DOMAINE DE LA JANASSE

Ένα λευκό κρασί από την κοιλάδα του Ροδανού που αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα του ποιοτικού terroir. Ένα διαυγές απόσταγμα με ζωηράδα και φρεσκάδα και μερικές χαρακτηριστικές νότες μεταλλικότητας. Πίνεται έως και 5 έτη μετά την εμφιάλωση. Το Domaine de la Janasse είναι παραγωγός στο Chateauneuf-du- Pape που ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Sabon. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Aime Sabon όταν ανέλαβε τους αμπελώνες του πατέρα του. Το οινοποιείο παράγει μια σειρά από κρασιά, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων και λευκών Cotes du Rhone, και ορισμένα κρασιά IGP, αλλά τα κρασιά ναυαρχίδα ήταν πάντα τα κόκκινα Chateauneuf-du-Pape. Το οινοποιείο παράγει τρεις ξεχωριστές εκφράσεις του Chateauneuf: Domaine de la Janasse Tradition, Chaupin και Vieilles Vignes. Φτιάχνει επίσης μια λευκή εκδοχή του Tradition και ένα δεύτερο λευκό κρασί που ονομάζεται Prestige. Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, το Domaine de la Janasse έχει γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα κτήματα στο Chateauneuf-du-Pape. Τα κόκκινα από το Janasse θεωρούνται συχνά από τα καλύτερα στην περιοχή είτε πρόκειται για τα πολύπλοκα Cotes-du-Rhone και Cotes-du-Rhone Village είτε για τις τρεις εμφιαλώσεις Chateauneuf-du-Pape. ΒιοδυναμικόΚίτρινο χρώμα με πράσινες πινελιές. Αρώματα εσπεριδοειδών και μεταλλικές νότες. Πλούσια γεύση φρεσκάδας.50% Grenache, 15% Clairette, 15% Bourboulenc, 10% Viognier, 10% RoussanneΛευκός, ξηρός οίνοςAOC Cotes-du-RhoneΨάρια και θαλασσινά. Πίνεται και ως απεριτίφ.13-15oC2022750 mlDomaine de la JanasseΣε αμμώδες έδαφος 5 εκταρίων, στο ανατολικό άκρο του Chateauneuf-du-Pape, σε μικρή απόσταση από το La Crau. Παράγονται 46 hl/ha.Κοιλάδα Ροδανού, ΓαλλίαΤα αμπέλια καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα, με φυσική κοπριά. Η γη δουλεύεται χωρίς ζιζανιοκτόνο για να διατηρείται ο αερισμός και η ευελιξία του χώματος. Τα σταφύλια συλλέγονται με την παραδοσιακή μέθοδο massal. Ακολουθεί χειροκίνητος τρύγος, πνευματικό πάτημα και η διαδικασία οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η παλαίωση πραγματοποιείται με τις οινολάσπες υπό ανάδευση για 6 μήνες.