• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ CUVEE NYKTERI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2019 ΛΕΥΚΟ 750ML

52.5€

Κωδικός: 385-142010525

Brand: ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Χρώμα λαμπερό κίτρινο, λεμονί, με πράσινες ανταύγειες. Μεγάλη ένταση τεράστια ορυκτότητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ώρι΅ων πυρηνόκαρπων φρούτων. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση με έντονη ορυκτότητα. Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγοράΤην σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα.Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου. Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού. Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine - Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006. ΑσύρτικοΞηρός Λευκός13.8%Ψάρια, Μαλάκια - οστρακοειδή, Αρνί, Κατσίκι15-20 έτη8-10-deg;C750 mlΚτήμα ΑργυρούΑσύρτικο 100%. Για το νυχτέρι αυτό τρυγήθηκαν αμπέλια ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών, στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης με απόδοση 170κιλών το στρέμμα. Η συγκομιδή γίνεται σε βαθιά ωριμότητα του φρούτου (late harvest) 20 ημέρες μετά από την τυπική ημερομηνία τρύγου. Ζύμωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3 εβδομάδες και για 12 μήνες παραμονή με τις οινολάσπες, το 64% σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500l, το 25% σε μικρά γαλλικά 225l και το υπόλοιπο σε οβάλ ανοικτούς οινοποιητές 12 hl, με συχνό batonnage.