• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΦΟΛΟΗ FUME ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 2018 ΛΕΥΚΟ 750ML

10.5€

Κωδικός: 385-142006432

Brand: Κτήμα Μερκούρη

Ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα ξύλου που δίνει η ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες, σε καινούργια δρύινα βαρέλια τύπου Allier Το Κτήμα Μερκούρη ευρίσκεται στη Δυτ. Πελοπόννησο, πάνω στο υψίπεδο του ακρωτηρίου Ιχθύς, στην περιοχή Κορακοχωρίου του Δήμου Πύργου, πολύ κοντά στο λιμάνι του Κατακώλου και σε απόσταση 30 Km περίπου από την Αρχαία Ολυμπία.Είναι ένα παλιό, αγρόκτημα με ιστορία 140 χρόνων στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και, παλαιότερα, κορινθιακής σταφίδας. Η ιστορία του αρχίζει το 1864, όταν ο Θεόδωρος Μερκούρης αγοράζει το πρώτο αγροτεμάχιο, και η εγκατάσταση του πρώτου αμπελώνα χρονολογείται από το έτος 1870, όταν φθάνουν από τη Β. Ιταλία μοσχεύματα της ποικιλίας "Refosco". Αργότερα, στα τέλη του 19ου αιώνα, το κρασί του κτήματος γίνεται αντικείμενο εξαγωγής στην Ευρώπη. Καϊκια της εποχής αράζουν από καιρό σε καιρό στο μικρό όρμο του κτήματος, για να φορτώσουν τα γεμάτα με κόκκινο κρασί δρύϊνα βαρέλια με προορισμό το λιμάνι της Τεργέστης. Παράλληλα, ο αμπελώνας του κτήματος, που γρήγορα θα γίνει ονομαστός στην Ηλεία, τροφοδοτεί για πολλές δεκαετίες τη γύρω περιοχή με μοσχεύματα της ποικιλίας Refosco ή "Μερκούρη", όπως αυτή θα γίνει τοπικά γνωστή. Βραβεύσεις: 2014 ?.?.Ο. THE BALKANS I.W.C., Βουλγαρία "Φολόη" 2013: Ασημένιο 2004 ?.?.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Φολόη Fum?" 2003: Ασημένιο Ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα ξύλου που δίνει η ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες, σε καινούργια δρύινα βαρέλια τύπου AllierΚόκκινος ορεινός ροδίτηςΞηρόΛευκό13.5-#37;Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά (ακόμη και τ. Roquefort) και φρούτα .1-2 χρόνια10-12-deg;C750mlΚτήμα ΜερκούρηΗλείαΕπιλεγμένοι αμπελώνες της Ορεινής Ηλείας (περιοχή Όρους Φολόη) σε υψόμετρο 450-650 m.Λευκή οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες ζύμες