• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΓΑΙΑ S ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2018 ΕΡΥΘΡΟ MAGNUM 1500ML

42€

Κωδικός: 385-142009803

Brand: ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Ιδιαίτερα βαθύ ερυθρο-ιώδες χρώμα με ιώδεις-πορφυρές ανταύγειες. Εμφανίζονται πολλά "δάκρυα" που αργά διατρέχουν τα εσωτερικά τοιχώματα του ποτηριού πρετοιμάζοντάς μας για να γευθούμε ένα κρασί με ιδιαίτερα μεγάλο σώμα. Αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας - πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρίφαλο. Τέλος η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή - η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν τον γευστικό του καμβά. Η δημιουργία του " ΓΑΙΑ S" ξεκινά από τον τρόπο που καλλιεργεί η Γαία Οινοποιητική το Αγιωργίτικο στον ιδιόκτητο, ξηρικό αμπελώνα στο ημιορεινό Κούτσι (υψόμετρο 550 m) της Νεμέας. Έχοντας σαν στόχο έναν σπάνιο οίνο βαθύτατης παλαίωσης καθοδηγούνε τον αμπελώνα έτσι ώστε να "συμπυκνώσει" όλες του τις ουσίες σε έναν πολύ μικρό αριθμό σταφυλιών. Η οινοποίηση ξεκινά με την ψύξη των σταφυλιών στους 5-6-deg;C πριν από κάθε άλλο χειρισμό. Στη συνέχεια η αργή ζύμωση και η ιδιαίτερα μακρά εκχείλιση γίνονται μέσα σε παραδοσιακούς ξύλινους κάδους και καθοδηγούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει, το ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. Στην συνέχεια ο νέος οίνος ωριμάζει για 12 μήνες μέσα σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 lit εκ των οποίων τα μισά ήσαν απολύτως καινούργια ενώ τα υπόλοιπα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί μία φορά.. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί - επιλεγεί ώστε να έχουμε τελικά έναν οίνο με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα ... Στην συνέχεια το " ΓΑΙΑ S" εμφιαλώνεται χωρίς να μεσολαβήσει καμία απολύτως κατεργασία προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να διαφυλαχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού. Ιδιαίτερα βαθύ ερυθρο-ιώδες χρώμα με ιώδεις-πορφυρές ανταύγειες. Εμφανίζονται πολλά "δάκρυα" που αργά διατρέχουν τα εσωτερικά τοιχώματα του ποτηριού πρετοιμάζοντάς μας για να γευθούμε ένα κρασί με ιδιαίτερα μεγάλο σώμα. Αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας - πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρίφαλο. Τέλος η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή - η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν τον γευστικό του καμβά.Αγιωργίτικο- SyrahΞηρός13,5 %Γευστικά πλούσια και δομημένη κουζίνα όπου η ζωική πρωτεΐνη (κόκκινο κρέας) και τα μπαχαρικά αποτελούν την μόνιμη βάση Bαρέλι: 12 μήνες σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 lit. Από τα δάση Nevers - Allier (Κεντρική Γαλλία ). Φιάλη: παλαίωση 12 μηνών πριν από τη διάθεση στην εμπορία.18-deg;C1500 mlΓαία ΟινοποιητικήΙδιόκτητος, ηλικίας 21 ετών για το Αγιωργίτικο και 8 ετών για το Syrah, ξηρικός, στην ημιορεινή κοινότητα ΚΟΥΤΣΙ ΝΕΜΕΑΣ, σε υψόμετρο 550 m με έντονη κλήση # 15 % - κατεύθυνση Ν-Ν.Δ. Ο Αμπελώνας αυτός, κλαδεύεται ιδιαίτερα αυστηρά έτσι ώστε να μειώνεται το καρποφόρο του φορτίο.Η οινοποίηση ξεκινά με την ψύξη των σταφυλιών στους 5-6οC πριν από κάθε άλλο χειρισμό. Στη συνέχεια η αργή ζύμωση και η ιδιαίτερα μακρά εκχείλιση γίνονται μέσα σε παραδοσιακούς ξύλινους κάδους και καθοδηγούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει, το ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. Στην συνέχεια ο νέος οίνος ωριμάζει για 12 μήνες μέσα σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 lit εκ των οποίων τα μισά ήσαν απολύτως καινούργια ενώ τα υπόλοιπα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί μία φορά.. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί - επιλεγεί ώστε να έχουμε τελικά έναν οίνο με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα. Στην συνέχεια το " ΓΑΙΑ S" εμφιαλώνεται χωρίς να μεσολαβήσει καμία απολύτως κατεργασία προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να διαφυλάξουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού μας.

Σχετικά προϊόντα