• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ILLIVIO FELLUGA 2020 ΛΕΥΚΟ 750 ML

38.4€

Κωδικός: 385-142010703

Brand: LIVIO FELLUGA

’λλη μια ευφάνταστη δημιουργία του Livio Felluga, που συγκεντρώνει διαφορικές ποικιλίες σε ένα σύνολο ενορχηστρωμένο με εξαιρετική μαεστρία. Εδώ έχουμε το Pinot Bianco, με διαφορά το πιο αδικημένο μέλος της οικογένειας των Pinot, το απανταχού παρών Chardonnay και το σπάνιο Picolit, που συνήθως το βρίσκουμε σε ελάχιστες ετικέτες γλυκών κρασιών. Το αποτέλεσμα θέλει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στο μπουκάλι για να αρχίσει να ξεδιπλώνει το ποιοτικό του δυναμικό. Αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Κομψό, ανθώδες, πλούσιο σε αρώματα γλυκών φρούτων, φρέσκων μπαχαρικών και ξηρών καρπών με μεταλλικές νότες, εσπεριδοειδών, ακακίας και λουλουδιών μεσογείου. Στρογγυλό, όμορφα ισορροπημένη οξύτητα που του χαρίζει ζωηρότητα, καλή δομή. Φρουτώδες και πικάντικο τελείωμα.Pinot Bianco - Chardonnay - PicolitΞηρός13.5Πολύ καλή επιλογή για ψάρια, ριζότο και φρέσκα τυριά.13 - 15-deg;C750 mlFriuliΤο όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης.Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις τελευταίες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου. Οι ρόγες διαχωρίζονται και παραμένουν για maceration για μικρή περίοδο. Εν συνεχεία οι ρόγες συμπιέζονται και η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 10 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία.