• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ - SYRAH ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2018 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

9.2€

Κωδικός: 385-142008223

Brand: ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

Αυτό το εξαιρετικό κρασί της Κρήτης φτιαγμένο με την ιδιαίτερη φροντίδα του αμπελουργού Μανώλη Λυραράκη, είναι ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μιας ντόπιας ποικιλίας με μια ξένη που έχει εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή. Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας. Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 17 - 18-deg;C. Γαλουχημένοι μέσα στο χρόνο που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου, οι αδελφοί Λυραράκη αποφάσισαν το 1966 να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή κρασιού. Με την ίδρυση της εταιρείας, άρχισε ταυτόχρονα και η εγκατάσταση μερικών από τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά, σε μια από τις πιο αξιόλογες αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης, στο Αλάγνι Ηρακλείου, το ορεινότερο χωριό της ζώνης Ο.Π.Α.Π. ΠΕΖΑ.Σήμερα, η εταιρεία έχει πλέον περάσει στη διαχείριση της δεύτερης γενιάς. Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων. Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας.Κοτσιφάλι,SyrahΞηρόΕρυθρό-#37;Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά.17-18-deg;C750mlΚτήμα ΛυραράκηΚρήτηΟ οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων.Τα σταφύλια οινοποιήθηκαν χωριστά. Για το Κοτσιφάλι χρησιμοποιήθηκε κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου. Για το Syrah οι φλούδες πέρασαν προζυμωτική εκχύληση στους 10-deg;Cγια 2 μέρες. Η ζύμωση έγινε στους 27-29-deg;C. Πραγματοποιήθηκε μεταζυμωτική εκχύλιση για μια εβδομαδα, όπου ολοκληρώθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση.

Σχετικά προϊόντα