• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΙΛΑΡΟΣ ΛΕΥΚΟ (750 ML)

8€

Κωδικός: 385-142005368

Brand: ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

Λευκό κρασί Ιλαρός από το Κτήμα Εύχαρις. Συνδυάζει τις ποικιλίες Ασσύρτικο και Sauvignon Blanc. Πρασινο-κίτρινες ανταύγειες, μύτη εσπεριδοειδών, φρέσκο, ελαφρύ, δροσερό. Ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Ο αμπελώνας : Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1992 μέχρι και το 2002 με συνολικά εννιά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ροδίτης, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot, Grenage Rourge), εκτείνονται σε υψόμετρο 400 μέτρων ανάμεσα στις κοινότητες Πευκενέα και Μούρτιζα, στις πλαγιές των Γερανείων στα Μέγαρα Αττικής συνολικής έκτασης 120 στρεμάτων. Το κτήμα : Σε μια απόσταση μόλις 60 χλμ. από την πολύβουη μητρόπολη των Αθηνών κρύβεται μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Στις κυματιστές πλαγιές των Γερανείων, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην αρχαιότητα. Εδώ τα αμπέλια καλλιεργούνταν ήδη από το 1.000 προ Χριστού, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους είναι ιδανικές. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το Μεγαρέα, το γιο της Οινόης, που το δικό της όνομα τη συνδέει με τον οίνο, το κρασί. Σήμερα στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου. Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό υπεύθυνα. Το plus4u.gr συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και υπευθυνότητα. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ από ανήλικους όπως επίσης απαγορεύεται η οδήγηση μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι ώστε να έχει νόημα η πρόποση "Στην υγειά μας". Ξηρός, λευκόςΠΓΕ Γεράνεια60% Ασύρτικο - 40% Sauvignon blancΠρασινο-κίτρινες ανταύγειες, μύτη εσπεριδοειδών, φρέσκο, ελαφρύ, δροσερό. Ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.Σαλάτες, ορεκτικά, θαλασσινά8-10 οCΑλκοολική ζύμωση περίπου 14 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή στο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθούν οι εργασίες διαύγασης και σταθεροποίησης και ολοκληρώνονται με την εμφιάλωση στο κτήμα.12750 ml