• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA RIBOLLA GIALLA 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML

37.2€

Κωδικός: 385-142011823

Brand: LA CASTELLADA

Βαθύ κίτρινο χρώμα, σχεδόν κεχριμπαρένιο. Αρώματα από στάχυα, αποξηραμένα λουλούδια, κέδρο και φευγαλέες νότες αποξηραμένων βερίκοκων και καστανής ζάχαρης. Στον ουρανίσκο ένα γεμάτο σώμα με τις τανίνες να δίνουν τον τόνο πριν την επίγευση φρεσκάδας και μεταλλικών στοιχείων. Το Ribolla Gialla του La Castellada είναι η απόλυτη εκφραση της ξεχωριστής αυτής ποικιλίας. Οι ομοιότητες με την Κεφαλονίτικη ρομπόλα σταματούν στο όνομα (μετά από έλεγχο DNA που πραγματοποιήθηκε το 2008)! Κάποιες φορές η ζωή δεν σου τα φέρνει όπως τα θέλεις. Για παράδειγμα ο Giuseppe Bensa. Πήγε στην Ελβετία να γίνει ξυλουργός, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόταν, γύρισε στο Collio, στην Βορειοανατολική Ιταλία, το 1954 και άρχισε να κάνει κρασί. Για να πουλάει πιο εύκολα, ξεκίνησε και μια ταβέρνα. Το 1985, οι γιοι του, ο Giorgio και ο Nicolo, είπαν "πατέρα, κάνουμε υπέροχα κρασιά, πρέπει να τα εμφιαλώσουμε". Και έτσι γεννήθηκε το Castellada. Υπέροχα κρασιά, μοναδικού στιλ, με απίστευτη δυνατότητα παλαίωσης. Ξεχάστε τα "φυσικά", θολά και οξειδωμένα κρασιά που παράγουν αρκετοί στο Collio. Τα Castellada θα τα θυμόσαστε για πάντα. Αυτή η γη παρέα με το δροσερό αεράκι από τις γειτονικές Αλπεις και την Αδριατική, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που επιτρέπει στους ανθρώπους του La Castellada να εργάζονται με φυσικές μθόδους και να παράγουν οίνους πολύπλοκης δομής, μια σπουδαία έκφραση του terroir.... Οίνος Λευκός, DOC CollioΞηρό13.516o100% Ribolla GiallaΣτη γη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά θειώδη με χαλκό για να αντιμετωπίσουν τους παθογόνους μύκητες (ωίδιο και περονόσπορο). Το έδαφος στις σειρές των αμπελιών είναι καλυμμένο με χλόες, που διασφαλίζουν την πλούσια βιοποικιλότητα και διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθιστώντας μη απαραίτητη την άρδευση. Για ακόμα πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, οι χλόες κόβονται με το χέρι, το κλάδεμα είναι ελάχιστο, τα αμπέλια διατηρούνται σε χαμηλό ύψος και χρησιμοποιούνται ξύλινες δοκοί. Από τα 10 εκτάρια των αμπελώνων, τα μισά είναι ηλικίας 45-55 ετών και διαθέτουν 3000-3500 αμπέλια ανά εκτάριο με παραγωγή 50 τόνων κρασιού ανά εκτάριο όπως ήταν κάποτε το έθιμο. Οι υπόλοιποι πιο πρόσφατοι αμπελώνες είναι ηλικίας 25 ετών, με 5500-6000 αμπέλια ανά εκτάριο και μικρότερη απόδοση από 50 t/ha, πετυχαίνοντας έτσι συνολικά βέλτιστη ωρίμαση και περιεκτικότητα.Οι φυσικές τεχνικές εφαρμόζονται και στο κελάρι, με έμπνευση από παραδοσιακές οινολογικές πρακτικές. Χάρη στην εκχύλιση με τις φλούδες σε κωνικές δεξαμενές, για μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με το σταφύλι, ο μούστος ξεκινά αυθόρμητα τη ζύμωση με ντόπια μαγιά. Κατόπιν συνεχίζεται η ωρίμαση για 2 έτη σε παλιά ξύλινα μεγάλα βαρέλια, barriques ή tonneaux. Η ελάχιστη χρήση θειούχων, η μετάγγιση μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και η απουσία ελέγχου θερμοκρασίας ακολουθούν την ίδια λογική ελάχιστης παρέμβασης. Οίνοι που έχουν ωριμάσει για ένα ή περισσότερα χρόνια σε μικρά και μεγάλα βαρέλια, μεταφέρονται σε ατσάλινες δεξαμενές όπου ξεκουράζονται για 1 χρόνο καθώς τα ιζήματα καθιζάνουν. Τελικά χωρίς φίλτρανση ξεκινά η εμφιάλωση, όπου επίσης το κρασί αφήνεται για ξεκούραση ενός έτους πριν βγει στην αγορά.750 ml2017La CastelladaCollio, Friuli, Ιταλία