• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

KRASI LA SALVACION GODELLO CESAR MARQUEZ 2021 ΛΕΥΚΟ 750 ML

27.5€

Κωδικός: 385-142011948

Brand: CESAR MARQUEZ

Εντυπωσιακό λευκό La Salvacion με σταφύλια από ένα εκατονταετές αμπελοτόπι ενός εκταρίου στην Arganza, το βορειότερο και πιο δροσερό χωριό στο Bierzo. Εκεί ήταν καλλιεργημένη η ποικιλία Mencia για 100 χρόνια πριν μετεμφυτευτούν αμπέλια Godello το 2005. Ιδιαίτερα φρέσκο και με μεγάλη οξύτητα, λόγω της κρύας χρονιάς, το La Salvacion 2021 διαθέτει εκφραστικά αρώματα από ξερά άνθη και γύρη, είναι αρωματικό και επιδεικτικό, είναι ανοιχτό και καθαρό, με ακρίβεια και φρεσκάδα στο στόμα. Κυκλοφόρησε σε 5200 φιάλες. Ο Cesar Marquez Perez έχει βαθιές ρίζες στο Bierzo. Η οικογένειά του ίδρυσε το οινοποιείο Castro Ventosa το 1752 και το έχει μέχρι σήμερα. Χάρη σε αυτή τη μακρά ιστορία, έχει πρόσβαση σε πολλές από τις κορυφαίες τοποθεσίες στην περιοχή. Έχει μεγαλώσει στα αμπέλια και τα οινοποιεία στο Bierzo και έχει μάθει από τους μεγαλύτερους του, συμπεριλαμβανομένου του θείου του Raul Perez. Και τώρα έχει το δικό του έργο. Ξεκίνησε το ατομικό του έργο το 2015 και σήμερα φτιάχνει 7 κρασιά. Είναι μέρος του νέου κύματος των Ισπανών Vignerons που έχουν γνώση του ευρύτερου κόσμου του κρασιού και επίσης σεβασμό και επαφή με τη γη γύρω του. Βρίσκει παλιά αμπέλια σε μοναδικές τοποθεσίες και τα οινοποιεί ξεχωριστά για να επιδείξει την ικανότητα της Mencia να μεταδίδει το μοναδικό terroir της. Καλλιεργεί βιολογικά και φτιάχνει κρασιά που δεν είναι απλά υπέροχα για το Bierzo ή την Ισπανία, από οποιαδήποτε περιοχή ή χώρα. Βιολογικό (μη πιστοποιημένο)Μεγάλη ένταση στη μύτη όπου κυριαρχουν τα ώριμα φρούτα. Στον ουρανίσκο αναμειγνεύονται γεύσεις από πράσινα και κίτρινα εσπεριδοειδή. Ξεχωρίζει ο μεταλλικός χαρακτήρας. Επίγευση με διάρκεια και πολυπλοκότητα.100% GodelloΛευκός, ξηρός οίνος202113750 mlCesar MarquezΑμπελοτόπι ενός εκταρίου στην Arganza, το βορειότερο και πιο δροσερό χωριό στο Bierzo. Εκεί ήταν καλλιεργημένη η ποικιλία Mencia για 100 χρόνια πριν μετεμφυτευτούν αμπέλια Godello το 2005.Bierzo, ΙσπανίαΤα σταφύλια πατήθηκαν σε πνευματική πρέσα και ο χυμός πρώτα ξεκουράστηκε για 24 ώρες πριν ζυμωθεί σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων. Ωρίμασε σε αυτά τα βαρέλια για ένα χρόνο, με τις οινολάσπες αλλά χωρίς ανάδευση.