• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ NOSTOS GRENACHE ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

25€

Κωδικός: 385-142011257

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Διαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με πλούσια και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη και αρώματα που τονίζουν την ωριμότητα: μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια. Στόμα ξηρό με όγκο και πλάτος ενώ οι τανίνες είναι ιδιαίτερα ώριμες και απαλές. Επίγευση μακριά με έντονη παρουσία ώριμων κόκκινων φρούτων. Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια. Συνοδεύει: Ψητά, κρέας με κόκκινες σάλτσες, λαδερά λαχανικά μαγειρεμένα με ντομάτα, μουσακά και ζυμαρικά με κρέας ή κόκκινες σάλτσες.. Η Οινοποιία Μανουσάκη είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που άρχισε το 1984 όταν οι λόφοι γύρω από το χωριό Βατόλακκος ήταν ακόμη ανέγγιχτοι από ανθρώπινα χέρια και τ'άγρια βότανα της Κρήτης μεθούσαν τις ανθρώπινες αισθήσεις. Επειδή Θεόδωρος δεν είναι ούτε οινολόγος ούτε αμπελοκόμος, μια ομάδα από έμπειρους συμβούλους διεξήγαγαν πολυάριθμες μελέτες και τελικά ελήφθει η απόφαση να φυτευτούν οι ποικιλίες Syrah, Grenache, Mourvedre και Roussanne. Το 1993, η Οινοποιία Μανουσάκη φύτεψε τα πρώτα κλίματα σε υψόμετρο 350 μέτρων και έκταση 10 στρεμμάτων. Οι αμπελώνες της Οινοποιίας Μανουσάκη βρίσκονται στους λόφους έξω από το χωριό Βατόλακκος σε υψόμετρα μεταξύ 359 και 600 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Τα κυρίως αμμώδη εδάφη είναι πλούσια σε πηλό και άργυλο, ιδανικά για περιορισμένη ανάπτυξη των φυτών και καλή αποστράγγιση του εδάφους. ΒιολογικόΔιαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με πλούσια και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη και αρώματα που τονίζουν την ωριμότητα: μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια. Στόμα ξηρό με όγκο και πλάτος ενώ οι τανίνες είναι ιδιαίτερα ώριμες και απαλές. Επίγευση μακριά με έντονη παρουσία ώριμων κόκκινων φρούτων.Grenache RougeΞηρόΕρυθρό14.5-#37;Ψητά, κρέας με κόκκινες σάλτσες, λαδερά λαχανικά μαγειρεμένα με ντομάτα, μουσακά και ζυμαρικά με κρέας ή κόκκινες σάλτσες.Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια.16-18-deg;C750mlΟινοποιΐα ΜανουσάκηΚρήτηΚυπελλοειδής και γραμικός σε διπλό κορδόνι RoyatΚλασική ερυθρή οινοποίηση σεανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.Η εκχύλιση διαρκεί 10-14 περίπου ημέρες και το κρασί μεταγγίζεται αμέσως μετά το τέλος της σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 80% και 20% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.