• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΝΤΡΟΥΜΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2021 ΛΕΥΚΟ 750 ML

19.8€

Κωδικός: 385-142005353

Brand: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Ένα εξαιρετικά ισορροπημένο και κομψό κρασί. Ένα τυπικό Sauvignon Blanc ψυχρού κλίματος από το αμπελοτόπι Ντρούμο, που φυτεύτηκε το 1990 στο Αμύνταιο. Φρέσκα αρώματα από κομμένο χορτάρι και ακτινίδιο παραπέμπουν σε ένα νεοκοσμίτικο στιλ, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και γοητευτική κομψότητα. Το γεμάτο στόμα και η βουτυράτη υφή ισορροπούν με την τονισμένη οξύτητα, η οποία καταλήγει σε μια παρατεταμένη, αρωματική επίγευση. Πριν από 30 χρόνια, στο αμπελοτόπι του Ντρούμο, στο Αμύνταιο, φυτεύτηκε ένας από τους παλαιότερους αμπελώνες Sauvignon Blanc στην Ελλάδα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Στο συγκεκριμένο αμπελοτόπι, το έδαφος είναι αμμώδες και συμβάλλει στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Για χρόνια, ο καρπός που προέρχεται από το Ντρούμο αποτελούσε την καρδιά για την παραγωγή της Σαμαρόπετρας. Φρέσκα αρώματα από κομμένο χορτάρι και ακτινίδιο παραπέμπουν σε ένα νεοκοσμίτικο στιλ, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και γοητευτική κομψότητα. Το γεμάτο στόμα και η βουτυράτη υφή ισορροπούν με την τονισμένη οξύτητα, η οποία καταλήγει σε μια παρατεταμένη, αρωματική επίγευση.100% Sauvignon BlancΛευκός Ξηρός Τοπικός ΦλώριναςΙσορροπημένο και κομψό με εξωτικά αρώματα και δροσιστική οξύτητα, ταιριάζει με σαλάτες, πιάτα ψαρικών και λαχανικών αλλά απολαμβάνεται και ως ένα δροσερό απεριτίφ.13,4%750 mlΚυρ ΓιάννηΤο αμπελοτόπι του Ντρούμo στο ΑμύνταιοΗ οινοποίηση του Sauvignon Blanc ξεκινά με προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 10 οC για διάστημα 12 ωρών. Στόχος είναι η εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από τις ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί η στατική απολάσπωση του γλεύκους και στη συνέχεια η ζύμωση, που πραγματοποιείται σε χαμηλή θερμοκρασία, 16-18°C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Κατά το τελευταίο μέρος της οινοποίησης, εφαρμόζεται batonnage για διάστημα 3 έως 5 μηνών σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που προσδίδει στο κρασί ένα πλούσιο σώμα και μια γλυκιά αίσθηση στην επίγευση.Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 3-5 μήνες με τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.