• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΓΗ 2022 ΛΕΥΚΟ 750ML

7.69€

Κωδικός: 385-142011611

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Ένα εκπληκτικό Σαββατιανό με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, πορτοκαλιού και λουλούδια πορτοκαλιού, λευκόσαρκων φρούτων, με απαλές νότες βοτάνων. Γεύση ισορροπημένη, γεμάτη και δροσερή, με ευχάριστη επίγευση με νότες άσπρου πιπεριού και αχλαδιού. Εξαιρετικό με ψάρι και ζυμαρικά με θαλασσινά. Ταιριάζει επίσης με λευκά κρέατα, ψητά λαχανικά, σαλάτες, τυριά και αλλαντικά με ήπιες γεύσεις. Η ιστορία της Στροφιλιάς είναι μια από τις πιο γοητευτικές ιστορίες της νέας εποχής του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Τρεις φίλοι, ο Αχιλλέας Λαμψίδης, ο Γιάννης Μαλτέζος και αργότερα ο Βασίλης Βλάχος αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σειρά ποιοτικών κρασιών, κυρίως για να ικανοποιήσουν τις δικές τους, εσωτερικές αναζητήσεις, παρά τις οικονομικές απολαβές. Για να φτάσει όμως το κρασί με τον σωστό τρόπο στους σωστούς ανθρώπους, ίδρυσαν στο κέντρο της Αθήνας ίσως το πρώτο wine bar στην Ελλάδα, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι περίπου 25 χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Η επιτυχία ήταν και εξακολουθεί να είναι καταιγιστική, με την επόμενη γενιά να παίρνει σιγά σιγά τα ηνία και να πηγαίνει το παιγνίδι στην επόμενη πίστα. Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, πορτοκαλιού και λουλούδια πορτοκαλιού, λευκόσαρκων φρούτων, με απαλές νότες βοτάνων. Γεύση ισορροπημένη, γεμάτη και δροσερή, με ευχάριστη επίγευση με νότες άσπρου πιπεριού και αχλαδιού.ΣαββατιανόΟίνος λευκός ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Αττική12Εξαιρετικό με ψάρι και ζυμαρικά με θαλασσινά. Ταιριάζει επίσης με λευκά κρέατα, ψητά λαχανικά, σαλάτες, τυριά και αλλαντικά με ήπιες γεύσεις.750 mlΟινοποιείο ΣτροφιλιάΑνάβυσσος Αττικής2022Προζυμωτική κρυοεκχύλιση του σταφυλοπολτού με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς που ακολουθείται από ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 15-17oC, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης.Ανάβυσσος Αττικής, όπου το κλίμα είναι ξηρό, με ήπιο χειμώνα, λίγες βροχοπτώσεις και ζεστό καλοκαίρι. Οι επιλεγμένοι αμπελώνες ηλικίας 30-50 ετών (με στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 600 kg/στρέμμα), σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και τα πλεονεκτήματα της παράκτιας περιοχής, συμβάλλουν στην ποιότητα και την τυπικότητα με την οποία εκφράζεται το Σαββατιανό στο συγκεκριμένο τόπο.