• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ POUILLY FUISSE A.C JOSEPH DROUHIN 2020 ΛΕΥΚΟ 750ML

30€

Κωδικός: 385-142008256

Brand: JOSEPH DROUHIN

Ένα κρασί που αποπλανεί ενώ εκφράζει πολύ όμορφα τη ποικιλία Chardonnay. Το χρώμα είναι χρυσαφί με κάποιες πράσινες ανταύγειες. Ανάμεσα στα αρώματα λουλουδιών και φρούτων κυριαρχούν τα αμύγδαλα και τα ώριμα φρούτα. Στη παλέτα είναι φρέσκο και ευχάριστο καθώς και αιθέριο μέσα στην ελαφρότητά του. Μακρά και αναζωογονητική επίγευση.Συνοδεύει: Λευκά κρέατα, καπνιστά ψάρια ή ζυμαρικά με θαλασσινά. Το 1880, Joseph Drouhin με καταγωγή από την περιοχή του Chablis, ιδρύει στην Beaune την εταιρεία που παίρνει το όνομά του. Το πάθος μεταφέρεται: συνεχώς η οικογένεια πρωτοτυπούσε και πλούτιζε την τεχνογνωσία της. Σήμερα η τέταρτη γενιά των Drouhin διευθύνει την εταιρεία συνδυάζοντας παράδοση και σύγχρονη σκέψη.Τα κτήματα του Joseph Drouhin καλύπτουν όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο: Chablis, Cotes Des Nuits, Cote De Beaune, Cote Chalonnaise. Πήρε αρκετό χρόνο μέσα από επιλεγμένες αγορές κτημάτων αμπελιών κύρους με πλειονότητα στα “Premier” και “Grands Crus”.Μέσα από το σταθερό του πιστεύω ο Joseph Drouhin υιοθέτησε την βιολογική καλλιέργεια που μεταφέρει το απόσταγμα της παραδοσιακής οινικής καλλιέργειας: Αφήστε την φύση να μιλήσει. Με μια σπάνια αυστηρότητα ο οίκος Joseph Drouhin προσέχει το κάθε κρασί να εκφράσει τον αληθινό χαρακτήρα του “Terroir” και της χρονιάς. Το χρώμα είναι χρυσαφί με κάποιες πράσινες ανταύγειες. Ανάμεσα στα αρώματα λουλουδιών και φρούτων κυριαρχούν τα αμύγδαλα και τα ώριμα φρούτα. Στη παλέτα είναι φρέσκο και ευχάριστο καθώς και αιθέριο μέσα στην ελαφρότητά του. Μακρά και αναζωογονητική επίγευση.ChardonnayΞηρόΛευκό13-#37;Λευκά κρέατα, καπνιστά ψάρια ή ζυμαρικά με θαλασσινά.2-5 χρόνια12-13-deg;C750mlJoseph DrouhinΒουργουνδίαΟι αμπελώνες του Pouilly και Fuisse (δύο διαφορετικά χωριά), καλύπτουν τις πλαγιές των Solutre και Vergisson, δύο γνωστών λόφων που συνθέτουν το τοπίο της περιοχής. Το έδαφος είναι πηλώδες και ασβεστολιθικό.Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και τα σταφύλια οδηγούνται στα πιεστήρια, όπου πραγματοποιούνται πολύ αργές πιέσεις. Ακολουθεί η ζύμωση, με αυτόχθονες ζύμες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η ωρίμαση, μέρος της οποίας γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, διαρκεί για 6-8 μήνες.