• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 2014 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML

25.5€

Κωδικός: 385-142004160

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

Χρώμα βαθύ κόκκινο με ερυθρές ανταύγειες που αρωματικά κυριαρχούν γήινες νότες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και ώριμου δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό, ενώ οι στιβαρές τανίνες και η νευρώδης οξύτητα του προσδίδουν πληθωρικότητα. 18-20-deg;Χρώμα βαθύ κόκκινο με ερυθρές ανταύγειες που αρωματικά κυριαρχούν γήινες νότες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και ώριμου δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό, ενώ οι στιβαρές τανίνες και η νευρώδης οξύτητα του προσδίδουν πληθωρικότητα.750 mlΟινοποιία ΤσάνταληΣυνδυάζεται αρμονικά με κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.ΞηρόςΠοικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό.Ερυθρός οίνος Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΡαψάνηΣυν-οινοποίηση των τριών γηγενών ποικιλιών. Συγκομιδή με τα χέρια. Παραδοσιακά, ζύμωση σε τσιμεντένιες ανοιχτές δεξαμενές, ξεχωριστά για το κάθε ένα από τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Η οινοποιητική διαδικασία επικεντρώνεται στις μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις σε συνδυασμό με έντονους αερισμούς για την πλήρη εκμετάλλευση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού των συν-οινοποιημένων ποικιλιών. Τα στέμφυλα εμβαπτίζονται μέσα στο κρασί δύο με τρεις φορές την ημέρα για να επιτευχθεί μια απαλή εκχύλιση των φαινολικών συστατικών.Παλαίωση: Μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση ο οίνος παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 300Lt λεπτόκοκκου πορώδους για τουλάχιστον 18 μήνες. Ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για τουλάχιστον 18 μήνες πριν τη διάθεσή του στην αγορά. Ένα κρασί με σπουδαίες δυνατότητες παλαίωσης και μεγάλη προοπτική εξέλιξης στο χρόνο.100 εκτάρια (1000 στρέμματα) σε υψόμετρο έως και 700 μέτρων πάνω από το Αιγαίο, προφυλαγμένα από τον επιβλητικό όγκο του Ολύμπου. Εδώ ένα μοναδικό μικροκλίμα έχει δημιουργηθεί. Η θαλασσινή αύρα και η μεγάλη ηλιοφάνεια βοηθούν στη φυσική ωρίμανση των σταφυλιών. Την ίδια στιγμή, το νερό από το λιωμένο χιόνι του Ολύμπου παρέχει την απαραίτητη υγρασία κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, διαφυλάσσοντας τη σταδιακή κι αργή ωρίμανση. Ο τρυγητός είναι μακρύς, ξεκινώντας από τα τέλη του Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα περίπου.