• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2020 ΛΕΥΚΟ 750 ML

11.4€12€

Κωδικός: 385-142006732

Brand: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

H Σαμαρόπετρα είναι ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα είναι φρέσκο, νευρικό και κομψό που στη συνέχεια εξισσοροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. Ο "απόηχος" της γευστικής δοκιμής είναι μία αισθητή φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Η διάρκεια της επίγευσης υποστηρίζει τις γεύσεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών χωρίς να τις υπερκαλύπτει. Οι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.Συγκεκριμένα τα αμπελοτεμάχια Ροδίτη διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:αυτά που έχουν υψηλό βλαστικό τοίχος και έχουν δυνατότητα στάγδην άρδευσης, που παράγουν σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας, και αυτά που έχουν χαμηλό βλαστικό τοίχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, που δίνουν χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης που χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης. H Σαμαρόπετρα είναι ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα είναι φρέσκο, νευρικό και κομψό που στη συνέχεια εξισσοροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. Ο "απόηχος" της γευστικής δοκιμής είναι μία αισθητή φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Η διάρκεια της επίγευσης υποστηρίζει τις γεύσεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών χωρίς να τις υπερκαλύπτει.Ροδίτης 65% και Sauvignon Blanc 35%Λευκός Ξηρός Τοπικός Φλώρινας12,9%Αριστα ζυμαρικά και θαλασσινά10-12-deg;C750 ml2 έτηΚυρ ΓιάννηΟι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Συγκεκριμένα τα αμπελοτεμάχια Ροδίτη διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: (α) αυτά που έχουν υψηλό βλαστικό τοίχος και έχουν δυνατότητα στάγδην άρδευσης, που παράγουν σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας, και (β) αυτά που έχουν χαμηλό βλαστικό τοίχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, που δίνουν χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης που χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης. Στην οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση μερικώς στο Ροδίτη και σε όλη την ποσότητα του Sauvignon Blanc. Για την τεχνική αυτή επιλέγονται τα σταφύλια με το πλουσιότερο δυναμικό αρωμάτων και κυρίως αυτά που προέρχονται από αρδευόμενα αμπελοτεμάχια. Στόχος αυτής της τεχνικής είναι να ευνοηθεί το πέρασμα όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, όπου στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από επιλεγμένες ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση του γλεύκους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από την ποιότητα της πρώτης ύλης ( όσο πιο ανώριμη, τόσο πιο διαυγής θα οδηγηθεί για ζύμωση ο μούστος ). Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκτός από το 10% της συνολικής παραλαβής Ροδίτη που ζυμώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια στους 20°C. Γι'αυτού του τύπου ζύμωση επιλέγεται ο Ροδίτης με υψηλές οξύτητες και φαινολικό όγκο. Το τελευταίο μέρος της οινοποίησης που καθορίζει τη λιπαρότητα του χαρμανιού, είναι το διάρκειας ενός μήνα batonnage σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων