• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ SOSSO RISERVA FELLUGA 2016 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML

60.8€

Κωδικός: 385-142010708

Brand: LIVIO FELLUGA

To Sosso, που η 18μηνη παλαίωση στο μπουκάλι και η 12μηνη παλαίωση στην φιάλη του δίνουν το δικαίωμα να ονομάζεται Riserva, είναι το μεγάλο ερυθρό του Felluga. Η μαγική ποικιλία Refosco και μάλιστα ο καλύτερος, κοκκινόμισχος κλώνος της Refosco dal Peduncolo Rosso, μαζί με Merlot, δίνουν έναν χαρακτήρα που σφίζει από πλούτο, λεπτόκοκκες ταννίνες και πολυπλοκότητα που κόβει την ανάσα. Κρατήστε το δέκα χρόνια+. Χρώμα πολύ έντονο σχεδόν αδιαπέραστο, κόκκινου ρουμπινιού. Στη μύτη είναι απλόχωρο, κομψό, πολυσύνθετο με γλυκές νότες από βύσσινο, ώριμων δαμάσκηνων, άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε καλή δομή, γεμάτο, βελούδινο. Γλυκές με πυκνή δομή τανίνες και οξύτητα σε απόλυτη αρμονία με τη συγκέντρωση και τον πλούτο του κρασιού. Τελείωμα μακρύ, βελούδινο, φρουτώδες σε άριστο συνδυασμό άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών.Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot, PignoloΞηρός14Αριστη συνοδεία κόκκινων κρεάτων, ψητών, κυνηγιού, ώριμων τυριών.Κρατήστε το δέκα χρόνια+17 - 18-deg;C750 mlFriuliΤο όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης.Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου για το merlot και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για το Refosco και για το Pignolo. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες μεταλλικές δεξαμενές και δρύινα βαρέλια. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για ακόμη 12 μήνες.