• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ SYRAH GENTILINI 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

17.01€17.9€

Κωδικός: 385-142008456

Brand: GENTILINI

Ενα ιδιαίτερο κρασί από σταφύλια Syrah (90%) βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων του κτήματος, συνδυασμένο με την τοπική Μαυροδάφνη (10%). Το κρασί παλαιώνεται για 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε 3.500 φιάλες ετησίως. Βαθυκόκκινο, βαρύσωμο, με έντονες νότες βύσσινου, μύρτιλου και πιπεριού, καλές τανίνες και διακριτική παρουσία του ξύλου. Συνοδεύει αρμονικά τα κόκκινα κρέατα, το κυνήγι και παλαιωμένα τυριά. Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593. Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας. Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.Βαθυκόκκινο, βαρύσωμο, με έντονες νότες βύσσινου, μύρτιλου και πιπεριού, καλές τανίνες και διακριτική παρουσία του ξύλου.Syrah 90%, Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας 10%13.5%Συνοδεύει αρμονικά τα κόκκινα κρέατα, το κυνήγι και παλαιωμένα τυριά.Επιδέχεται πάνω από 5 χρόνια παλαίωση16-18-deg;C750 mlΤο Syrah προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στις Μηνιές Κεφαλλονιάς. Η στρεμματική απόδοση δεν ξεπερνά τα 400 κιλά / στρέμμα, και τα εδάφη είναι ασβεστολιθικά. Η Μαυροδάφνη προέρχεται από ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες στην περιοχή του Ληξουρίου Κεφαλλονιάς. Η στρεμματική απόδοση δεν ξεπερνά τα 600 κιλά στρέμμα και τα εδάφη είναι αργιλώδη.Όλες οι διαδικασίες οινοποίησης πραγματοποιούνται στο οικογενειακό οινοποιείο. Οι ποικιλίες επεξεργάζονται ξεχωριστά και με τον ίδιο τρόπο. Τα σταφύλια ξεχωρίζονται από τα τσαμπιά και οι σπασμένες ρόγες ζυμώνονται σε ανοικτές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο χυμός ανακυκλώνεται κάθε 4 ώρες ώστε οι φλούδες να παραμένουν πάντα υγρές. Όταν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή εκχύλιση του χρώματος και των τανινών, η σταφυλομάζα πιέζεται και ο χυμός διοχετεύεται σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να ολοκληρωθεί η αλκοολική και η μηλογαλακτική ζύμωση. Στην συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε μικρά, γαλλικά, δρύινα βαρέλια για ωρίμανση. Μετά την 7-8 μήνες παραμονή του κρασιού στα βαρέλια γίνεται το τελικό χαρμάνι με την μαυροδάφνη (έως 10%) και εμφιαλώνεται. Οι φιάλες παραμένουν για περαιτέρω παλαίωση, τουλάχιστον 16 μήνες, στα υπόγεια κελάρια.

Σχετικά προϊόντα