• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 ΛΕΥΚΟ MAGNUM 1500 ML

29.76€

Κωδικός: 385-142006733

Brand: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Oι Τέσσερις Λίμνες είναι ένα κρασί με κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στο μπουκέτο του μπλέκονται τα τυπικά ανθώδη αρώματα του Gewurztraminer με τις νότες λεμονιού, ανανά και κορίανδρου του Chardonnay. Στο στόμα επικρατεί η βελούδινη, λιπαρή επίγευση που υποστηρίζεται από τον όγκο και τη διάρκεια της οξύτητας. Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ., έχει συνολική έκταση 165 στρέμματα και υπάγεται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα για τον Ροδίτη και το Ξινόμαυρο, τα 700kg ανά στρέμμα για το Chardonnay και τα 600kg ανά στρέμμα για το Gewurztraminer.Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης ( skin contact ) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της οινοποίησης Blanc de Noir, μόνο στις χρονιές που αυτό ενσωματώνεται στο χαρμάνι. Για τις τρεις άλλες ποικιλίες γίνεται εκχύλιση συστατικών σε χαμηλή θερμοκρασία που έχει στόχο να περάσει στο γλεύκος όλο το αρωματικό δυναμικό που βρίσκεται στο φλοιό της ρόγας. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση με ένζυμα πηκτινολυτικά και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Για τις άλλες ποικιλίες δεν υπάρχει ζύμωση ή εξέλιξη σε βαρέλι. Στρογγυλή λιπαρότητα με ισορροπημένη οξύτητα και γευστική πυκνότητα. Αρμονικό πάντρεμα των ποικιλιακών γνωρισμάτων με ιδιαίτερη τυπικότητα χάρη στην ορεινή προέλευση.Chardonnay 60% και Gewurztraminer 40% (επιπλέον Ροδίτης - Ξινόμαυρο Λευκό ανάλογα με τη σοδειά)Λευκός Ξηρός Τοπικός Φλώρινας10-12-deg;C13,6%Mόνο το 50 % της συνολικής ποσότητας Chardonnay για 4 μήνες σε νέα γαλλικά βαρέλια 225lt1500 mlΚυρ ΓιάννηΕπιλεγμένα αμπελοτεμάχια των κτημάτων Σαμαρόπετρα, Πάλπο και ΝτρούμοΕφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης ( skin contact ) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της οινοποίησης Blanc de Noir, μόνο στις χρονιές που αυτό ενσωματώνεται στο χαρμάνι. Για τις τρεις άλλες ποικιλίες γίνεται εκχύλιση συστατικών σε χαμηλή θερμοκρασία που έχει στόχο να περάσει στο γλεύκος όλο το αρωματικό δυναμικό που βρίσκεται στο φλοιό της ρόγας. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση με ένζυμα πηκτινολυτικά και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Για τις άλλες ποικιλίες δεν υπάρχει ζύμωση ή εξέλιξη σε βαρέλι.