• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ VINSANTO ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ 2011 ΛΕΥΚΟ 500ML

41.6€

Κωδικός: 385-142008440

Brand: ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ

Χρώμα πορτοκαλοχρυσαφί με λαμπερές ανταύγειες. Πλούσιο και πολύπλοκο αρωματικό δυναμικό με κυρίαρχα τα αρώματα ξηρών και καραμελωμένων φρούτων. Εξαιρετική δομή και οξύτητα, φινέτσα και έντονη επίγευση. Συνοδεύει δυνατά τυριά, αποξηραμένα φρούτα στους 11-deg;C. Κλασσική μέθοδος λευκής οινοποίησης από σταφύλια λιαστά 10-12 ημερών. Η παλαίωση του γίνεται σε παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες το λιγότερο. Το vinsanto είναι ο πιο γνήσιος συνεχιστής των "πάσσων οίνων", όπως ονομάζονταν κατά την αρχαιότητα οι λιαστοί οίνοι. Κατά τον μεσαίωνα η ηφαιστειογενής αρχαία Θήρα ονομάστηκε Santo Erini - Santorini και ο "πάσσος" της Θήρας πήρε το όνομα Vino Santo - Vinsanto, δηλώνοντας έτσι τον τόπο καταγωγής του. Πρόκειται δηλαδή για μια "ιστορική ονομασία προέλευσης" από τις λίγες που έχουν παραμείνει. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως. Χρώμα πορτοκαλοχρυσαφί με λαμπερές ανταύγειες. Πλούσιο και πολύπλοκο αρωματικό δυναμικό με κυρίαρχα τα αρώματα ξηρών και καραμελωμένων φρούτων. Εξαιρετική δομή και οξύτητα, φινέτσα και έντονη επίγευση.Aσύρτικο 75%, Αηδάνι25%ΓλυκόΛευκό9-#37;Δυνατά τυριά, αποξηραμένα φρούταΑπεριόριστη11-deg;C500mlΚτήμα ΣιγάλαςΣαντορίνη, Οία (στο βόρειο μέρος του νησιού) Ηλικία του αμπελώνα: Ανω των 50 ετών. Έδαφος: Αποτελείται από θραύσματα μαύρης λάβας, ηφαιστειακό τόφφο και κίσσηρη (ελαφρόπετρα). Από πλευράς μηχανικής σύστασης χαρακτηρίζεται "αμμώδες". Είναι φτωχό σε οργανική ουσία και άζωτο, με ελάχιστο άργιλο και μικρή σχεδόν μηδαμινή περιεκτικότητα σε CaCo3. Απόδοση: Λόγω της τεχνικής του λιασίματος τα 100kg σταφύλια αποδίδουν περίπου 20lt μούστο.Κλασσική μέθοδος λευκής οινοποίησης από σταφύλια λιαστά 10-12 ημερών. Η παλαίωση του γίνεται σε παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες το λιγότερο. Το vinsanto είναι ο πιο γνήσιος συνεχιστής των "πάσσων οίνων", όπως ονομάζονταν κατά την αρχαιότητα οι λιαστοί οίνοι. Κατά τον μεσαίωνα η ηφαιστειογενής αρχαία Θήρα ονομάστηκε Santo Erini - Santorini και ο "πάσσος" της Θήρας πήρε το όνομα Vino Santo - Vinsanto, δηλώνοντας έτσι τον τόπο καταγωγής του. Πρόκειται δηλαδή για μια "ιστορική ονομασία προέλευσης" από τις λίγες που έχουν παραμείνει.