• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ VIOGNIER ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ ΛΕΥΚΟ 2021 (STELVIN) 750ML

12.24€13.6€

Κωδικός: 385-142010445

Brand: ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ

Ένα από τα πρώτα Ελληνικά Viognier που κυκλοφόρησαν στην αγορά, με ένα στυλ που ακολουθεί τον χαρακτήρα της Αρμύρας. Το βασικό πρόβλημα πολλών Viognier είναι η πλαδαρή δομή, το υπερβολικό αλκοόλ και ο υπερώριμος χαρακτήρας, αλλά το Cuvee Larsinos δίνει ποικιλιακή τυπικότητα χωρίς να χάνει την φρεσκάδα του. 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. 30 % ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και batonnage. Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με μερικές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με ένταση και αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού ενώ τα αρώματα του υψηλής ποιότητας γαλλικού ξύλου, όπως φουντούκι και ψημένο ψωμί είναι εμφανή. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων αλλά και βανίλιας, καρύδας και βούτυρο φουντουκιού. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο, ένταση και μεγάλη πολυπλοκότητα. Σερβίρεται στους 10-12-deg;C και συνοδεύει ψάρια, αστακούς, οστρακοειδή και γενικά κρέατα με λευκές σάλτσες. Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο. Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με μερικές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με ένταση και αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού ενώ τα αρώματα του γαλλικού ξύλου υψηλής ποιότητας, όπως φουντούκι και ψημένο ψωμί, είναι εμφανή. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων αλλά και βανίλιας, καρύδας και βουτύρου φουντουκιού. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο, ένταση και μεγάλη πολυπλοκότητα.ViognierΞηρόςΟίνος Λευκός, ΞηρόςΠροστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος13.5%Ψάρια, αστακούς, οστρακοειδή και γενικά κρέατα με λευκές σάλτσεςΕπιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο10-12-deg;C750mlΚτήμα ΣκούραΝεμέα, ΠελοπόννησοςΟρεινή ΚορινθίαΠροζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14-deg;C.Αλκοολική ζύμωση στους 17-deg;C.Το 70% του μούστου ζυμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές Το 30% ζύμωσε σε καινούργια Γαλλιά Δρύινα barriques 225lt, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μύνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage.Το τελικό χαρμάνι εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.Viognier Cuvee Larsinos