• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ VIOGNIER PRINCIPAUTE D'ORANGE 2022 ΛΕΥΚΟ 750 ML

17.55€19.5€

Κωδικός: 385-142011945

Brand: DOMAINE DE LA JANASSE

Ένα ισορροπημένο Viognier με στρογγυλεμένο σώμα, υπέροχη υφή και αρώματα φρούτων και λευκών λουλουδιών να δεσπόζουν. Πίνεται στα 3 έτη μετά την εμφιάλωση. Συνοδεύει σαλάτες αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και ως απεριτίφ. Το Domaine de la Janasse είναι παραγωγός στο Chateauneuf-du- Pape που ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Sabon. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Aime Sabon όταν ανέλαβε τους αμπελώνες του πατέρα του. Το οινοποιείο παράγει μια σειρά από κρασιά, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων και λευκών Cotes du Rhone, και ορισμένα κρασιά IGP, αλλά τα κρασιά ναυαρχίδα ήταν πάντα τα κόκκινα Chateauneuf-du-Pape. Το οινοποιείο παράγει τρεις ξεχωριστές εκφράσεις του Chateauneuf: Domaine de la Janasse Tradition, Chaupin και Vieilles Vignes. Φτιάχνει επίσης μια λευκή εκδοχή του Tradition και ένα δεύτερο λευκό κρασί που ονομάζεται Prestige. Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, το Domaine de la Janasse έχει γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα κτήματα στο Chateauneuf-du-Pape. Τα κόκκινα από το Janasse θεωρούνται συχνά από τα καλύτερα στην περιοχή είτε πρόκειται για τα πολύπλοκα Cotes-du-Rhone και Cotes-du-Rhone Village είτε για τις τρεις εμφιαλώσεις Chateauneuf-du-Pape. ΒιοδυναμικόΧρυσαφένια απόχρωση. Στη μύτη αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι γεμάτο, αλλά κομψό, με ισορροπία και υψηλή οξύτητα. Επίγευση με διάρκεια.100% ViognierΛευκός, ξηρός οίνοςIGP de la Principaute d’OrangeΣαλάτες, ορεκτικά, ψάρια, όστρακα, τυριά, πουλερικά.. Πίνεται και ως απεριτίφ.13-15oC202213.5750 mlDomaine de la JanasseΑπό διάφορα terroirs, με αμμώδες έδαφος κυρίως, στα ανατολικά του Courthezon. Παράγονται 50 hl/ha.Κοιλάδα Ροδανού, ΓαλλίαΤα αμπέλια καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα, με φυσική κοπριά. Η γη δουλεύεται χωρίς ζιζανιοκτόνο για να διατηρείται ο αερισμός και η ευελιξία του χώματος. Τα σταφύλια συλλέγονται με την παραδοσιακή μέθοδο massal. Ακολουθεί χειροκίνητος τρύγος, πνευματικό πάτημα και η διαδικασία οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές κατά 60% και βαρέλια κατά 40%, με τις οινολάσπες για 6 μήνες.