• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2021 ΡΟΖΕ MAGNUM 1500ML

38€

Κωδικός: 385-142011278

Brand: Κτήμα Γεροβασιλείου

Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, μια χαρισματική αλλά και απαιτητική στην καλλιέργεια ποικιλία της Μακεδονίας που εγκλιματίστηκε ιδανικά στο μικροκλίμα της Επανομής. Έχει απαλό ροζ- σομόν χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα με αρώματα εσπεριδοειδών (ροζ γκρέιπφρουτ), φρούτων του δάσους, κερασιού και φράουλας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο, με πολύ καλή οξύτητα και ισορροπία, αλλά και μία έντονα αρωματική επίγευση (βύσσινο-κεράσι). Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 άρχισε να φυτεύει στον οικογενειακό αμπελώνα 25 στρεμμάτων στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης-σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια αμπελιού- ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 450 σήμερα στρεμμάτων. Έχει απαλό ροζ- σομόν χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα με αρώματα εσπεριδοειδών (ροζ γκρέιπφρουτ), φρούτων του δάσους, κερασιού και φράουλας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο, με πολύ καλή οξύτητα και ισορροπία, αλλά και μία έντονα αρωματική επίγευση (βύσσινο-κεράσι).ΞινόμαυροΞηρόΡοζέΠροστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη13.5%Αστακομακαρανόδα, γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα, ζυμαρικά με κιμά, λαδερά, καλοκαιρινές μεσογειακές και εξωτικές γεύσεις.10-12°C1500mlΚτήμα ΓεροβασιλείουΘεσσαλονίκηΟ ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας του Κτήματος Γεροβασιλείου εκτείνεται σε 620 στρέμματα. Το κλίμα της περιοχής της Επανομής χαρακτηρίζεται μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, που μετριάζονται από τις θαλάσσιες αύρες. Ο αμπελώνας γειτνιάζει στις τρεις πλευρές με τη θάλασσα σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων, ενώ από τη δυτική του πλευρά είναι ορατός ο Θερμαϊκός Κόλπος και ο ορεινός όγκος του Ολύμπου με τις ακτές της Πιερίας. Το έδαφος είναι κυρίως αμμώδες με κάποια πηλώδη υποστρώματα και ασβεστολιθικά πετρώματα. Είναι πλούσιο σε θαλασσινά απολιθώματα, καθώς όλη η γύρω λοφώδης έκταση σχηματίσθηκε από προσχώσεις της θαλάσσιας περιοχής.Μετά την έκθλιψη, ο μούστος παραμένει με τα στέμφυλα για λίγες ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και στην συνέχεια η οινοποίηση εκτυλίσσεται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 18 °C. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.