• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

LAROUSSE ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

108€120€

Κωδικός: 385-108020789

Brand: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το Larousse γαστρονομία έχει όλα λήμματα σε αλφαβητική σειρά. Φθάνουμε λοιπόν στο λήμμα του γκρέιπ φρουτ (για να πιάσουμε ένα εύκολο δείγμα). Ξεκινά με την αναλυτική περιγραφή (διάμετρος του φρούτου από 11 ως 17 εκατοστά), αναφέρεται στην προέλευση και πώς αξιοποιείται (χυμός, μαρμελάδα κτλ.). Όλα αυτά σε έκταση μιας σελίδας. Στη συνέχεια, υπό τον υπότιτλο «Χρήσεις», μαθαίνουμε ότι όταν σερβίρεται ως επιδόρπιο το γκρέιπ φρουτ πρέπει να κοπεί σε δυο κομμάτια και άλλα πολλά πρακτικά. Ακολουθούν δύο συνταγές ως ξεχωριστά λήμματα (με κόκκινο τίτλο ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται για συνταγές). Για την περίπτωση προτείνονται: «γκρέιπ φρουτ γκλασέ» και «γκρέιπ φρουτ με γαρίδες».Δημοσιεύονται φωτογραφίες των ειδών και πίνακας με τα χαρακτηριστικά των γκρέιπ φρουτ με ξανθιά, ροζ και κόκκινη σάρκα. Είναι εξαντλητικό. Στις 1.200 σελίδες του τόμου περιλαμβάνονται 400 συνταγές από γνωστούς σεφ (Ζορζ Μπλαν, Πολ Μποκιούζ, Αλέν Ντικάς, Αλέν Πασάρ) και περίπου 100 συνταγές παλαιών μαγείρων: Ογκίστ Εσκοφιέ, Προσπέρ Μοντανιέ, Φερνάν Πουά, Ρεμόν Ολιβέ. Παρουσιάζονται συνταγές από τις 22 επαρχίες της Γαλλίας (με χάρτη και «ξενάγηση» στα τοπικά προϊόντα, με έμφαση στα κρασιά). Ο φιλόδοξος μάγειρας θα βρει όλα τα μυστικά για να παρασκευάσει σάλτσες, ζύμες. Μάλιστα θα βρει και φωτογραφίες από κάθε στάδιο παρασκευής αυτών των βασικών συνταγών. Υπάρχουν επίσης οι κανόνες για το σωστό στρώσιμο του τραπεζιού (που μπορεί να απογειώσει τη διαδικασία του γεύματος). Επιπλέον παρουσιάζονται όλα τα εργαλεία που χρειάζονται στην κουζίνα. Παρ' ότι έχει τα πάντα για τη γαστρονομία πρέπει να το πούμε ξανά: δεν είναι αλφαβητάρι. Είναι για τους «προχωρημένους». Δεν τολμώ να πω ότι το χρησιμοποίησα· το έκανα όμως δώρο στον σύζυγό μου, ο οποίος μου μετέφερε τον ενθουσιασμό του.ΛΩΡΗ ΚΕΖΑΤΟ ΒΗΜΑ , 06-07-2003