• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES BUAL 10 YEARS OLD (ΗΜΙΓΛΥΚΟ) 500 ML

21.24€22.6€

Κωδικός: 385-142001050

Brand: HENRIQUES AND HENRIQUES

Madeira από τουλάχιστον 85% από την ποικιλία Bual ή Boal (έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί μία madeira στην ετικέτα, όταν η μία ποικιλία είναι τουλάχιστον 85%) ημίγλυκο, με βάθος, μέτριο σώμα, οξύτητα και γλυκύτητα. Ζωηρό και με υπέροχα αρώματα καραμέλας και ζαχαρωτών με μακρύ επίγευση. Συνοδεύει άριστα έντονα τυριά, φρούτα, τούρτες ή δίπλα σε ένα μαύρο τσάι και σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά. Η παράδοση της εταιρείας Henriques - Henriques αρχίζει από το 1850 όταν και παρήγαγαν Madeira και μέχρι το 1925 το πουλούσαν απευθείας. Η οικογενειακή όμως ενασχόληση των Henriques - Henrique με την οινοποίηση είναι ιστορία άνω των 500 ετών. Το 1995 σε ύψος 600-700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Quinta Grande ένας νέος αμπελώνας δημιουργήθηκε σε έκταση 10 εκταρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αυτοτελή περιοχή στο νησί. Τον Ιούνιο του 1992 η οικογένεια έκανε επενδύσεις 6 εκ. δολλαρίων εγκαθιστώντας νέες μονάδες οινοποίησης και παλαίωσης. Σήμερα είναι βέβαια ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και διανομέας κρασιών Madeira και ο μοναδικός παραγωγός που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες.Madeira ημίγλυκη, με βάθος, μέτριο σώμα, οξύτητα και γλυκύτητα. Ζωηρό και με υπέροχα αρώματα καραμέλας και ζαχαρωτών με μακρύ επίγευση.Bual/Boal τουλάχιστον κατά 85% και το υπόλοιπο είναι Sercial, Verdelho, Malmsey/MalvasiaΗμίγλυκοΣυνοδεύει άριστα έντονα τυριά, φρούτα, τούρτες ή δίπλα σε ένα μαύρο τσάι.Σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά.500 mlHenriques and HenriquesMadeira ΠορτογαλίαςΟινοποιείται ως Bual/BoalΗ Madeira, για να ωριμάσει και να φτάσει σε επίπεδα πολυπλοκότητας θέλει οξυγόνο και ζέστη. Όσο πιο έντονη η ζέστη τόσο πιο άκομψα τα κρασιά. Έτσι, ανάλογα με την τιμή, έχουμε τρεις μεθόδους παλαίωσης. Για τα φθηνά κρασιά (δεν είναι αυτό βέβαια) υπάρχουν δεξαμενές με αντιστάσεις που ζεσταίνουν το κρασί στους 50 βαθμούς για μερικούς μήνες. Για τα καλά κρασιά, όπως είναι αυτό, έχουμε βαρέλια 600 λίτρων να μένουν χρόνια σε θερμαινόμενες αποθήκες, στους 30 βαθμούς. Για τα κορυφαία κρασιά δεν υπάρχει θέρμανση αλλά τα βαρέλια μένουν για πολλά-πολλά χρόνια σε αποθήκες χωρίς κλιματισμό.