• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

Οίνος Ροζέ Enotria Οινοποιείο Δουλουφάκη 2022 (750 ml)

5.83€

Κωδικός: 11809-4200016139

<<Ενότρια>> σημαίνει <<Γη του Οίνου>>. Ένα σαγηνευτικό ροδόχρωμο κρασί, χαρμάνι δύο ποικιλιών: το αυθεντικά κρητικό Κοτσιφάλι κατά 60% και το γαλλικής προελεύσεως, αλλά παγκόσμιο πλέον,Syrah κατά 40%. Λαμπερό τριανταφυλλένιο χρώμα, που πλησιάζει το χρώμα των κόκκων του ροδιού και μαζί έχει και πορτοκαλόχρωμες ανταύγειες. Φρουτώδες άρωμα που θυμίζει φράουλα και κεράσι. Φρουτώδης επίσης και η γεύση, αρκετά καραμελάτη και ζουμερή. Όμορφα μαλακό και γευστικό, με απολαυστική επίγευση. Σερβίρεται στους 10°C. Είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά barbecue στην εξοχή, στον κήπο, στην αυλή και στη βεράντα. Ταιριάζει θαυμάσια πρώτα απ' όλα με τα ορεκτικά, δηλαδή φάβα <<παντρεμένη>> σκέτη ή με πλοκάμι χταποδιού κρασάτο. Ταιριάζει επίσης με φασόλια γίγαντες κοκκινιστούς με σπανάκι. Άπαιχτο με παϊδάκια από αρνάκι και κατσικάκι του γάλακτος, ψημένα ροζ, αλλά και με μικρό μπαρμπουνάκι και κουτσομουρίτσα στο τηγάνι. Θαύμα και με μύδια αχνιστά -όχι σαγανάκι-, με χτένια Μυτιλήνης, με πλοκάμι χταποδιού στα κάρβουνα και με ζυμαρικά με θαλασσινά. Του πάει επίσης και η φρουτοσαλάτα από κόκκινα κυρίως φρούτα του καλοκαιριού.

Οινοποιείο Δουλουφάκη: Εκλεκτά Κρητικά Κρασιά

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah.

Η ιστορία του οινοποιείου Δουλουφάκη

Από το 1930 έως σήμερα...

Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια.

Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της.

Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας (Istituto Tecnico Agrario di Stato "Umberto I" - Viticoltura ed Enologia, Alba). Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη, το 1993, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας.

Τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως το Decanter ή τον TEXSOM.