• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

36.77€40.86€

Κωδικός: 385-108048522

Brand: ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΡΕΑΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Το βιβλίο αυτό καλύπτει εκτενώς τη συσκευασία του νωπού κρέατος και των προϊόντων κρέατος, την τεχνολογία παστεριωμένων αλλαντικών χαμηλής λιποπεριεκτικότητας ή με χωρίς λίπος και την τεχνολογία των νωπών αλοδομημένων προϊόντων κρέατος. Ο κάθε αναγνώστης του βιβλίου, ως καταναλωτής ο ίδιος, θα βρει στο βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για το κρέας και τα προϊόντα κρέατος. Έτσι θα μπορεί να αξιολογήσει την ποιότητα του κρέατος και των προϊόντων του και να διαμορφώσει αντικειμενική γνώμη για τα θέματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση τους. Βασισμένο στην πλέον πρόσφατη βιβλιογραφία στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας κρέατος, εξετάζει τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση του κρέατος, περιγράφει τη δομή και τη σύνθεση των ιστών του κρέατος και αναλύει διεξοδικά τις μεταβολές μετά τη σφαγή των θερμόαιμων ζώων και πτηνών που μετατρέπουν το μυϊκό ιστό σε κρέας. Παράλληλα, αναλύονται οι παράγοντες που προσδιορίζουν την ποιότητα του κρέατος, όπως η ασφάλεια και η θρεπτική αξία του κρέατος, το χρώμα, η ικανότητα συγκράτησης νερού και η γευστικότητα. Περιγράφονται τα ποιοτικά υποβαθμισμένα κρέατα, όπως το PSE, το DFD και το όξινο κρέας, η τεχνολογία συντήρησης του κρέατος με ψύξη και κατάψυξη, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι συσκευασίας του νωπού κρέατος. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου γίνεται η ταξινόμηση των προϊόντων κρέατος. Αναπτύσσεται διεξοδικά η τεχνολογία παραγωγής των παραδοσιακών χωριάτικων λουκάνικων, των αλλαντικών αέρος και των προϊόντων ωρίμασης από τεμάχια κρέατος, των παστεριωμένων αλλαντικών και προϊόντων από τεμάχια κρέατος, των κονσερβών κρέατος και των νωπών αναδομημένων προϊόντων κρέατος. Τέλος, περιγράφεται περιληπτικά η τεχνολογία των εδώδιμων υποπροϊόντων κρέατος. Το βιβλίο απευθύνεται στον κάθε καταναλωτή ο οποίος θέλει να ενημερωθεί σε θέματα σχετικά με το κρέας και τα προϊόντα κρέατος και σε αυτούς που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία του κρέατος και των προϊόντων κρέατος. Τέλος, απευθύνεται στους φοιτητές του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την Επιστήμη και Τεχνολογία Κρέατος.