• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ IZAR-LEKU ESPUMOSO 2018 ΛΕΥΚΟΣ 750ML

42€

Κωδικός: 385-142012091

Brand: IZAR-LEKU

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η οινοποιϊα στην περιοχή της Καντάμπρια και ειδικά το τοπικό αφρώδες txakoli, χρονολογείται πίσω στον Μεσαίωνα. Ήταν οι προσκυνητές που ταξίδευαν κατά μήκος της διαδρομής των βόρειων προσκυνητών προς το Σαντιάγο που έφεραν σε αυτά τα εδάφη έναν αμπελουργικό πολιτισμό που προέρχεται από τη βόρεια Ευρώπη. Χάρη σε αυτή την αμπελουργική κληρονομιά 1000 ετών και την τεχνογνωσία εκείνων των μοναχών που έφτασαν από τη βόρεια Ευρώπη, το txakoli γνώρισε περιόδους ακμής μεταξύ 11ου και 16ου αιώνα. Στους πιο πρόσφατους χρόνους το txakoli έχει εξελιχθεί από ένα κρασί που απολάμβανε ο κόσμος στις τοπικές ταβέρνες ή στο σπίτι με την οικογένεια, σε ένα κρασί που βρίσκεται στα πιο avant-garde και αριστοκρατικά εστιατόρια, κερδίζοντας έτσι φήμη και σεβασμό στους καταναλωτές του κρασιού. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2015 ξεκίνησε το project Izar-Leku Mahastiak, που έφερε κοντά τις οικογένειες Zapiain - Lopez de Lacalle. Με τη βοήθεια και την εμπειρία του Inaxio Manterola, ενός οινοπαραγωγού στο Zarautz, καλλιεργούνται πλέον 3.75 εκτάρια (9.26 στρέμματα) σταφυλιών Hondarrabi Zuri και Beltza, από τα οποία παράγεται ένα αφρώδες κρασί με βάση το txakoli. Το αποτέλεσμα είναι το Izar-Leku, που σημαίνει "το μέρος των αστεριών" και είναι ένα αφρώδες κρασί γεμάτο φυσική ενέργεια που σε συνδυασμό με τη μακρά διαδικασία παλαίωσης στη φιάλη, δημιουργεί μια μεγάλη αρωματική πολυπλοκότητα και έναν γοητευτικό και δυναμικό μεταλλικό χαρακτήρα. 50% Hondarribi Beltza, 50% Hondarribi ZuriΟίνος Αφρώδης ΛευκόςΞηρός12.5Πιάτα με ρύζι, θαλασσινά, λευκό ψάριΣε πλαγιές με αργιλώδες έδαφος με σχιστόλιθο και βασάλτη. Είναι αμπέλια των γηγενών ποικιλιών hondarribi zuri και hondarribi beltza, τα οποία καλλιεργούνται με σεβασμό και συγκομιδή με το χέρι.Με την παραδοσιακή μέθοδο Champenoise. Αρχικά, τα σταφύλια εμποτίζονται εν ψυχρώ για 24-48 ώρες και στη συνέχεια, πατημένα, ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 10 ημέρες σε σταθερή θερμοκρασία 16oC. Το κρασί παραμένει στις οινολάσπες του για 6 μήνες. Στη συνέχεια ακολουθεί η ζύμωση σε φιάλες και παραμένει για παλαίωση για 30 μήνες.2018750 mlArtadiΧώρα των Βάσκων, Ισπανία