• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ 2016 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML

11.2€

Κωδικός: 385-142006057

Brand: ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

Κόκκινα αποξηραμένα φρούτα, γλυκός και μπαχαρώδης χαρακτήρας. Το πιο διάσημο χαρμάνι στον κόσμο, το Bordeaux blend, προκύπτει ως επί το πλείστον από το συνδυασμό του Cabernet Sauvignon και του Merlot. Από τη σύνθεση και την εξαιρετική απόδοση αυτών των δύο ποικιλιών στην περιοχή της Ηπείρου γεννήθηκε το ’πειρος Χώρα Ερυθρό.Ένα παλαιωμένο ξηρό ερυθρό κρασί με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, που χάρη στο ήπιο κλίμα της περιοχής της Ζίτσας προσδίδει στο Cabernet έναν αρκετά ταννικό χαρακτήρα, ο οποίος όμως μαλακώνει με τη βελούδινη προσθήκη του Merlot. Χρώμα: Βαθύ ρουμπινί. Μύτη: Απολαυστικά έντονο και με κύρια αρωματικά χαρακτηριστικά από κόκκινο φρούτο και μπαχαρικά, όπως γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια. Στόμα: Γεμάτο, ισορροπημένο και με ποιοτικές ταννίνες. Με ξεχωριστή γεύση και επίγευση που προκύπτουν τόσο από την παλαίωση του στο βαρέλι, όσο και από τα κόκκινα αποξηραμένα φρούτα, το κεράσι, τις νύξεις μπαχαρικών, την ωραία εμπλουτισμένη βανίλια και την καρύδα. Συνδυάζεται αρμονικά με: Αλλαντικά, Κόκκινα κρέατα, Κυνήγι Χρώμα: Βαθύ ρουμπινί. Μύτη: Απολαυστικά έντονο και με κύρια αρωματικά χαρακτηριστικά από κόκκινο φρούτο και μπαχαρικά, όπως γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια. Στόμα: Γεμάτο, ισορροπημένο και με ποιοτικές ταννίνες. Με ξεχωριστή γεύση και επίγευση που προκύπτουν τόσο από την παλαίωση του στο βαρέλι, όσο και από τα κόκκινα αποξηραμένα φρούτα, το κεράσι, τις νύξεις μπαχαρικών, την ωραία εμπλουτισμένη βανίλια και την καρύδα.Cabernet Sauvignon, MerlotΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.)Ήπειρος ΞηρόΕρυθρό12Αλλαντικά, Κόκκινα κρέατα, Κυνήγι16-18-deg;C750mlΚτήμα ΓκλίναβοςΖίτσα - ΙωάννιναΟ αμπελώνας βρίσκεται σε ημιορεινό μικροκλίμα, έχει έκταση 145 περίπου στρέμματα και είναι ένας από τους πιο απομακρυσμένους στη βορειοδυτική Ελλάδα. Εκεί ευδοκιμούν οι γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών “Βλάχικο”, “Μπεκάρι” και φυσικά η λευκή ποικιλία “Ντεμπίνα” που χαρίζει στην περιοχή το σπάνιο προνόμιο να παράγει κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.Αφού γίνει εκκραγισμός, ο σταφυλοπολτός μένει για 3-4 ημέρες σε δεξαμενή με χαμηλή θερμοκρασία 8 10-deg;C. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει και αρχίζει η ζύμωση. Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας γίνεται ξεχωριστά. Έπειτα, το κρασί παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια, κυρίως καινούρια.Απειρος Χώρα Ερυθρό