• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ GEVREY CHAMBERTIN A.C JOSEPH DROUHIN 2014 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

80€

Κωδικός: 385-142004862

Brand: JOSEPH DROUHIN

Διαυγές, λαμπερό ρουμπινί με υψηλής έντασης μύτη. Μαύρα φρούτα, γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, δέρμα, μανιτάρια και ορυκτότητα είναι τα αρώματα που συνθέτουν το προφίλ του κρασιού. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και αρκετές αλλά μεταξένιες τανίνες. Η επίγευση είναι μακρά και έντονη.Συνοδεύει: Μοσχάρι μαγειρευτό, κόκκινα κρέατα σε κόκκινες σάλτσες ή παλαιωμένα πικάντικα τυριά. Το 1880, Joseph Drouhin με καταγωγή από την περιοχή του Chablis, ιδρύει στην Beaune την εταιρεία που παίρνει το όνομά του. Το πάθος μεταφέρεται: συνεχώς η οικογένεια πρωτοτυπούσε και πλούτιζε την τεχνογνωσία της. Σήμερα η τέταρτη γενιά των Drouhin διευθύνει την εταιρεία συνδυάζοντας παράδοση και σύγχρονη σκέψη. Τα κτήματα του Joseph Drouhin καλύπτουν όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο: Chablis, C?tes Des Nuits, C?te De Beaune, C?te Chalonnaise. Πήρε αρκετό χρόνο μέσα από επιλεγμένες αγορές κτημάτων αμπελιών κύρους με πλειονότητα στα “Premier” και “Grands Crus”.Μέσα από το σταθερό του πιστεύω ο Joseph Drouhin υιοθέτησε την βιολογική καλλιέργεια που μεταφέρει το απόσταγμα της παραδοσιακής οινικής καλλιέργειας: Αφήστε την φύση να μιλήσει. Με μια σπάνια αυστηρότητα ο οίκος Joseph Drouhin προσέχει το κάθε κρασί να εκφράσει τον αληθινό χαρακτήρα του “Terroir” και της χρονιάς. Διαυγές, λαμπερό ρουμπινί με υψηλής έντασης μύτη. Μαύρα φρούτα, γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, δέρμα, μανιτάρια και ορυκτότητα είναι τα αρώματα που συνθέτουν το προφίλ του κρασιού. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και αρκετές αλλά μεταξένιες τανίνες. Η επίγευση είναι μακρά και έντονη.Pinot NoirΞηρόΕρυθρό13-#37;Μοσχάρι μαγειρευτό, κόκκινα κρέατα σε κόκκινες σάλτσες ή παλαιωμένα πικάντικα τυριά.5-20 χρόνια16-deg;C750mlJoseph DrouhinΒουργουνδίαΒρίσκεται στο διάσημο χωριό Gevrey Chambertin, σε επικλινείς πλαγιές με ιδανικό προσανατολισμό. Το έδαφος είναι λεπτό ασβεστολιθικό, με ένα λεπτό στρώμα κόκκινης αργιλώδους μάργας.Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και ακολουθεί η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και με αυτόχθονες ζύμες. Το κρασί έπειτα ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14-18 μήνες.