• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΚΡΑΣΙ ΙΠΠΕΑΣ ΚΙΚΟΝΕΣ2016 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

15.98€18.8€

Κωδικός: 385-142006747

Brand: ΚΙΚΟΝΕΣ

Ένας κλασικός συνδυασμός των ποικιλιών του Bordeaux, Cabernet Sauvignon και Merlot. Ώριμο κεράσι, δαμάσκηνο και αρώματα κόκκινων φρούτων (βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα) να συνυπάρχουν πάνω σ'ένα φόντο ελαφρά καπνιστής δρυός που προέρχεται από το βαρέλι όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Νότες από βανίλια και μέντα. Στο στόμα απαλό, λιπαρό, ογκώδες με παρούσες βελούδινες τανίνες και με μακριά επίγευση. Οι "Κίκονες" είναι το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στην περιοχή της Κομοτηνής (Θράκη) και παράγει αποκλειστικά εμφιαλωμένο κρασί από αμπελώνες που βρίσκονται στην αρχαιότερη αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης, την Μαρώνεια.Το όνομα "Κίκονες" προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο θρακικό λαό που παρήγαγε ξακουστό κρασί κατά την αρχαιότητα και αναφέρονται από τον Όμηρο και στα δύο έπη του.Ένας κλασικός συνδυασμός των ποικιλιών του Bordeaux, Cabernet Sauvignon και Merlot. Ώριμο κεράσι, δαμάσκηνο και αρώματα κόκκινων φρούτων (βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα) να συνυπάρχουν πάνω σ'ένα φόντο ελαφρά καπνιστής δρυός που προέρχεται από το βαρέλι όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Νότες από βανίλια και μέντα. Στο στόμα απαλό, λιπαρό, ογκώδες με παρούσες βελούδινες τανίνες και με μακριά επίγευση.Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 40%ΞηρόΑπολαύστε το στους 16-18-deg;C750 ml12-15 έτηΚίκονεςΟι αμπελώνες των "Κικόνων" είναι όλοι ιδιόκτητοι βρίσκονται στην περιοχή της Μαρώνειας και εκτείνον ται συνολικά σε 10 ha. Από αυτούς τα 7,7 ha είναι παραγωγικά και τα υπόλοιπα είναι νέες φυτεύσεις. Είναι φυτεμένες οι ελληνικές ποικιλίες Λημνιό (Κόκκινη) και Μαλαγουζιά (Λευκή), αλλά και οι Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese και Chardonnay. Φιλοσοφία της οινοποιού είναι ο συνδυασμός των καλύτερων τεχνικών όσον αφορά στο αμπέλι και στην οινοποίηση, τεχνικές που η ίδια έμαθε και εφάρμοσε κατά τη διάρκεια των σπουδών και της εργασίας της στη Γαλλία (Μπορντώ, Βουργουνδία) και στην Αυστραλία, προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σταφυλιών της περιοχής της Μαρώνειας. Η τεχνογνωσία ως προς την υγιεινή και την τεχνολογία είναι υιοθετημένη από το Bordeaux, ως προς την οινοποίηση από τη Βουργουνδία και ως προς την διαμόρφωση του αμπελώνα από την Αυστραλία. "Στόχος μας είναι με τις λιγότερες δυνατές τεχνολογικές παρεμβάσεις να παραχθεί το καλύτερο δυνατό κρασί για την εκάστοτε χρονιά. Δεν χρησιμοποιείται άλλο χημικό εκτός από το απαραίτητο θειώδες, γεγονός που επιτυγχάνεται με την αυστηρή διαλογή των σταφυλιών στο αμπέλι και στο οινοποιείο σε ταινία διαλογής (δέκα άτομα προσωπικό διαλογής) κατά την ημέρα συγκομιδής των σταφυλιών. Έτσι ξεκινάμε από την αρχή να κάνουμε κρασί με πεντακάθαρη πρώτη ύλη." Ερυθρή οινοποίηση: Ο τρόπος οινοποίησης των ερυθρών ποικιλιών είναι εμπνευσμένος από την ξακουστή γαλλική οινοπαραγωγική περιοχή της Βουργουνδίας. Εδώ ακολουθείται η μέθοδος οινοποίησης με ολόκληρες ρώγες σε μικρές (4-5tn) ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές και χειροποίητο pigeage (πιζάζ). Η μέθοδος αυτή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την απουσία σπαστήρα και το σπάσιμο του καπέλου με το χέρι κατά τη διάρκεια της ζύμωσης με τη βοήθεια ενός ειδικού μπαστουνιού. Στη συνέχεια τα κόκκινα κρασιά των "Κικόνων" ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο περίπου. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος διεξάγεται η μηλογαλακτική ζύμωση που πραγματοποιείται από τα φυσικά βακτήρια του σταφυλιού. Μετά το πέρας της ωρίμανσης, μεταφέρονται στις δεξαμενές για δύο-τέσσερις μήνες όπου διαυγάζονται φυσικά. Δεν κολλάρονται, ούτε φιλτράρονται για να μην χάσουν από τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Η εμφιάλωση των ερυθρών κρασιών γίνεται μόνο με φυσικό φελλό.