• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ 2021 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

13€

Κωδικός: 385-142010073

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Το Κοτσιφάλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές ποικιλίες της Κρήτης και καλλιεργείται με ιδιαίτερη επιτυχία στον αμπελώνα των Χανίων. Πολύ συχνά συναντιέται σε χαρμάνια με το Μανδηλάρι, ωστόσο το μικρό οινοποιείο της Ενδοχώρας επιλέγει μέσα από μια μονοποικιλιακή προσέγγιση να προβάλει τον μαλακό, πλούσιο χαρακτήρα που διαθέτει το Κοτσιφάλι. Μεστό και αρκετά γεμάτο, με όμορφη τανική δομή που ευνοεί το ζουμερό χαρακτήρα και το ώριμο φρούτο, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της ποικιλίας. Το αλκοόλ του είναι τονισμένο αλλά κρύβεται εξαιρετικά από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κρασιού. Απόλυτα κρητικό στο στυλ, ζεστό και ώριμο χωρίς όμως να χάνει την ενέργειά και την εξαιρετική ισορροπία που διαθέτει Το οινοποιείο Ενδοχώρα είναι ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Κρήτης και ιδρύθηκε μόλις το 2010, στην περιοχή των Χανίων. Παράγει κρασιά από ποικιλίες όπως το Βιδιανό το Κοτσιφάλι και το Syrah με ιδιαίτερη προσοχή στις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και στη διαχείριση των σταφυλιών στο οινοποιείο. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται στα βιολογικά πρότυπα αν και δεν είναι πιστοποιημένη όπως και στο οινοποιείο οι παρεμβάσειςείναι ελάχιστες με χρήση αυτοχθόνων ζυμών και μικρά επίπεδα θείωσης. Το εκπληκτικό Βιδιανό που παράγει είναι από αμπέλια μεγάλης ηλικίας που φτάνουν τα 50 έτη και είναι εμβολιασμένο πάνω σε αυτόριζα κλήματα Ρωμέικου της περιοχής! Ωραία ισορροπία και πολυπλοκότητα με τανική δομή που απαλές ζωικές νότες να συμπληρώνουν όμορφα το φρούτο.ΚοτσιφάλιΞηρόΕρυθρό14.2%750mlΟινοποιείο ΕνδοχώραΚρήτη (Βάμος, Χανιά)Λίγο κάτω από 2000 φιάλες παράγονται με απόλυτη προσήλωση τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο. Οι στρεμματικές αποδόσεις κυμαίνονται στα 900kg/στρέμμα και προέρχονται από βιολογικές πρακτικές στο αμπέλι. Όλα τα ερυθρά κρασιά του οινοποιείου παράγονται αποκλειστικά με αυτόχθονες ζύμες που ευνοούν την πολυπλοκότητα. Το κρασί έχει εξαιρετικά αρώματα κόκκινων και αποξηραμένων φρούτων στη μύτη, θυμίζουν βατόμουρο, κεράσι, σταφίδα και συμπληρώνονται από πολύ απαλές νότες αποξηραμένων μπαχαρικών και βοτάνων. Το Κοτσιφάλι περνάει ένα χρονικό διάστημα 8-10 μηνών σε βαρέλι όπου αναπνέει και αναπτύσσει τα αρώματά του χωρίς όμως να παίρνει τα αρώματα της βανίλιας.