• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJI ASZU 5 PUTTONYOS 2013 ΛΕΥΚΟ 500 ML

71.3€

Κωδικός: 385-142009694

Brand: OREMUS

Τα Tokaji 5 Puttonyos, που τεχνικά πρέπει να έχουν πάνω από 150 γρ/λτ σάκχαρα, είναι πιθανότατα τα πιο κλασσικά Tokaji έχουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της γλύκας του σταφυλιού και των «σκληρών» χαρακτηριστικών του κρασιού και συγκεκριμένα της οξύτητας και των ταννινών. Μπορεί να παλιώσει για δεκαετίες και συνεπώς είναι υπέροχο κρασί γενεθλίων… Furmint , Harslevelu , Muscat De LunelΓλυκός500 mlTokajΑμπελώνες έκτασης 115 εκταρίων, τοποθετημένοι στους πρόποδες των λόφων της περιοχής με υψόμετρο που δεν ξεπερνάει τα 200 μέτρα. Περιοχή που είναι καλά προστατευμένη από τους αέρηδες του βορά αλλά με πολύ καλή ηλιακή ακτινοβολία απαραίτητη για αυτό το είδος κρασιού. Το απόλυτο μυστικό για την παραγωγή των κρασιών Tokaj είναι βέβαια το μικροκλίμα της περιοχής το φθινόπωρο όπου ο συνδυασμός ομίχλης, βροχής με τον ήλιο και τις θερμές ημέρες που επικρατούν δημιουργεί στην ανάπτυξη του βοτρύτη και στην προσβολή των ρογών.O τρύγος αρχίζει με την συλλογή άθικτων τσαμπιών που γίνονται ξηρό λευκό κρασί. Ο τρύγος για τα γλυκά κρασιά ξεκινάει από την προσβολή των ρογών από το μύκητα βοτρύτη cinerea. Συνήθως ξεκινάει την 28η Οκτωβρίου τοπική γιορτή του San Simon και San Judas. Λίγα τσαμπιά αφήνονται στο αμπέλι για να προσβληθούν από Βοτρύτη και να γίνουν σταφύλια Azsu. Μετά, αρχίζει η δεύτερη φάση του τρύγου. Tα Aszu μαζεύονται ρόγα - ρόγα σε δοχεία 25 κιλών, τα Puttonyos. Αυτά τα δοχεία αδειάζονται σε βαρέλια 136 λίτρων, τα gonci, που περιέχουν το ξηρό κρασί. Αν προστεθούν τρία δοχεία σ'ένα βαρέλι, έχουμε κρασί Aszu 3 Puttonyos με περίπου 60gr/lt σάκχαρα. Τα ανάλογα γίνονται για τα 4, 5, και 6 Puttonyos, όπου έχουμε αντίστοιχα 90, 120 και 150 gr/lt σακχάρων. Από 7 Puttonyos και πάνω έχουμε τα Aszu Eszencia, με 180+ gr/lt. Έχει παραμείνει στο βαρέλι για 2.5 έτη.