• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJI ASZU 6 PUTTONYOS 2013 ΛΕΥΚΟ 500 ML

98€

Κωδικός: 385-142007319

Brand: OREMUS

Τα 6 Puttonyos είναι ένα σχετικά ιδιότροπο στυλ Tokaji, αφού εδώ τα σάκχαρα παίζουν τον πρώτο ρόλο. Τα αρώματα είναι πραγματικά εξωτικά με μια απίστευτα συγκεντρωμένη αίσθηση του βοτρύτη. Το στόμα έχει μοναδικό στερεό υπόλειμμα και επίγευση που διαρκεί για πολλά-πολλά δευτερόλεπτα. Για να δώσετε στο κρασί όλες τις ευκαιρίες που αξίζει και να σας δώσει τον πραγματικό του εαυτό, καταναλώστε το μόνο του, με καλή παρέα και χωρίς έντονη μουσική. Furmint , Harslevelu , Muscat De LunelΓλυκός500 mlTokajΑμπελώνες έκτασης 115 εκταρίων, τοποθετημένοι στους πρόποδες των λόφων της περιοχής με υψόμετρο που δεν ξεπερνάει τα 200 μέτρα. Περιοχή που είναι καλά προστατευμένη από τους αέρηδες του βορά αλλά με πολύ καλή ηλιακή ακτινοβολία απαραίτητη για αυτό το είδος κρασιού. Το απόλυτο μυστικό για την παραγωγή των κρασιών Tokaj είναι βέβαια το μικροκλίμα της περιοχής το φθινόπωρο όπου ο συνδυασμός ομίχλης, βροχής με τον ήλιο και τις θερμές ημέρες που επικρατούν δημιουργεί στην ανάπτυξη του βοτρύτη και στην προσβολή των ρογών.O τρύγος αρχίζει με την συλλογή άθικτων τσαμπιών που γίνονται ξηρό λευκό κρασί. Ο τρύγος για τα γλυκά κρασιά ξεκινάει από την προσβολή των ρογών από το μύκητα βοτρύτη cinerea. Συνήθως ξεκινάει την 28η Οκτωβρίου τοπική γιορτή του San Simon και San Judas. Λίγα τσαμπιά αφήνονται στο αμπέλι για να προσβληθούν από Βοτρύτη και να γίνουν σταφύλια Azsu. Μετά, αρχίζει η δεύτερη φάση του τρύγου. Tα Aszu μαζεύονται ρόγα - ρόγα σε δοχεία 25 κιλών, τα Puttonyos. Αυτά τα δοχεία αδειάζονται σε βαρέλια 136 λίτρων, τα gonci, που περιέχουν το ξηρό κρασί. Αν προστεθούν τρία δοχεία σ'ένα βαρέλι, έχουμε κρασί Aszu 3 Puttonyos με περίπου 60gr/lt σάκχαρα. Τα ανάλογα γίνονται για τα 4, 5, και 6 Puttonyos, όπου έχουμε αντίστοιχα 90, 120 και 150 gr/lt σακχάρων. Από 7 Puttonyos και πάνω έχουμε τα Aszu Eszencia, με 180+ gr/lt. Το κρασί του 1972 έχει παραμείνει στο βαρέλι για 20 έτη.Τα αρώματα είναι πραγματικά εξωτικά με μια απίστευτα συγκεντρωμένη αίσθηση του βοτρύτη. Το στόμα έχει μοναδικό στερεό υπόλειμμα και επίγευση που διαρκεί για πολλά-πολλά δευτερόλεπτα