• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ CHATEAU PEYRASSOL 2022 ΡΟΖΕ 750 ML

31€

Κωδικός: 385-142011956

Brand: PEYRASSOL

Το Chateau Peyrassol παράγεται με επιλογή καρπών από παλαιά αμπέλια με μικρή απόδοση. Πολύ αντιπροσωπευτικό του στιλ του κτήματος με την σφοδρή επιθυμία για υπεροχή, το κρασί χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητα και τον ισορροπημένο του χαρακτήρα. Πέρα από την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα ροζέ που μπορεί να προσφέρει η Προβηγκία, το Commanderie de Peyrassol το ακολουθεί μία μακρά ιστορία όσο λίγα κτήματα στην Γαλλία. Ο αμπελώνας κυμαίνεται από 220 m έως 350 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε μία έκταση η οποία απαρτίζεται από 900 εκτάρια. Δεκατρείς διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών υπάρχουν στο Peyrassol. Ερυθρές ποικιλίες όπως cinsault, grenache, tibouren, mourvedre, syrah ή cabernet-sauvignon και Λευκές ποικιλίες όπως ugni-blanc και semillon. Ενώ το κτήμα παράγει ερυθρά αλλά και λευκά κρασιά, το αστέρι των κελαριών τους είναι το ροζέ. Τα σταφύλια είναι 100% παραγωγής του κτήματος, κατά βάση από παλαιά κτήματα και το αποτέλεσμα προσφέρει μία από τις καλύτερες έκφρασεις του terroir της Προβηγκίας. ΒιολογικόΠολύ θολό ροζ χρώμα. Λεπτά, κομψά αρώματα στη μύτη. Πολύπλοκο μπουκέτο από λευκόσαρκα φρούτα, εσπεριδοειδή και λευκά λουλούδια. Στο στόμα καθαρές γεύσεις, με λεπτή, μεταξένια υφή. Επίγευση γεμάτη φρεσκάδα.50% Cinsault, 25% Grenache, 10% Syrah, 8% Mourvedre, 4% Tibouren, 3% Vermentino και λευκά σταφύλιαΡοζέ, ξηρός οίνοςAOP Cotes de ProvenceΣεβίτσε ψαριού, μια ωραία τσιπούρα στη σχάρα ή ακόμα και λευκό κρέας όπως μοσχαρίσιο στιφάδο με ελιές. Πίνεται και ως απεριτίφ.10oCΠίνεται αμέσως, μπορει να φυλαχτεί για 1 έτος.202212.5750 mlPeyrassolΣε υψόμετρο 330 m στους πρόποδες του όρους Massif des Maures, το Commanderie de Peyrassol έχει αργιλώδες/ασβεστικολιθικό έδαφος, κατάλληλο για οινοποίηση. Από την πρώτη καλλιέργεια ποικιλιών προ 8 αιώνων από τους Ναϊτες Ιππότες, πολλές γενιές οινοποιών έχουν συνεισφέρει τις γνώσεις τους στην υπηρεσία αυτού του εξαιρετικού terroirΠροβηγκία, ΓαλλίαΟργανική καλλιέργεια, σπορά δημητριακών ανάμεσα στα αμπέλια για τη συντήρηση του εδάφους, έξυπνη επιλογή αγροτεμαχίων, συγκομιδή με το χέρι από τα παλιότερα αμπέλια. Ντελικάτο πάτημα σε πνευματικό πιεστήριο, προσεκτικός διαχωρισμός των χυμών, παραδοσιακή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση, ελαφριά ανάδευση επιτρέπει την παραμονή μόνο των καλύτερων οινολασπών που δουλευονται με προσοχή για να αναδείξουν τον αρωματικό χαρακτήρα και το δυναμικό της διατήρησης των αρωμάτων.