• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ 2022 ΛΕΥΚΟ 750ML

12.8€

Κωδικός: 385-142003192

Brand: Κτήμα Παλυβού

Ο φρουτώδης χαρακτήρας του Chardonnay με ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι παντρεύεται μοναδικά με τους πιο ώριμους χαρακτήρες του ροδάκινου, βερίκοκου και πορτοκαλιού της Μαλαγουζιάς. Η οξύτητα του Chardonnay ισορροπείται από την πιο μαλακή και ευχάριστη στο στόμα Μαλαγουζιά. Στόμα γεμάτο που ακολουθεί σε ένταση την μύτη με έντονο άρωμα και γλυκύτητα. ..ένα παλιό αγρόκτημα και πολλά αμπέλια γύρω του, μαρτυρούν μία ιστορία και μία παράδοση χρόνων, που κανείς στην οικογένεια δεν θυμάται, πότε φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι, και πάνω από όλα αυτά, η περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου η αμπελλοκαλιεργεια συνεχίζεται χωρίς διακοπή για 3.500χρόνια. Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη νέα του, άκρως δυναμική εποχή του.Σε έναν τόπο, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως Ονομασίας Προέλευσης για την σημαντικότερη ίσως Ελληνική ερυθρή ποικιλία το ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ το Κτήμα Παλυβού έχει στην ιδιοκτησία του έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες στη ζώνη της ΝΕΜΕΑΣ. Πάνω από 300 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγω με Αγιωργήτικο αλλά και με Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah, έχουν να προσφέρουν απλόχερα οίνους με ονομασία ποιότητας.Ο φρουτώδης χαρακτήρας του Chardonnay με ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι παντρεύεται μοναδικά με τους πιο ώριμους χαρακτήρες του ροδάκινου, βερίκοκου και πορτοκαλιού της Μαλαγουζιάς. Η οξύτητα του Chardonnay ισορροπείται από την πιο μαλακή και ευχάριστη στο στόμα Μαλαγουζιά. Στόμα γεμάτο που ακολουθεί σε ένταση την μύτη με έντονο άρωμα και γλυκύτητα.Chardonnay, ΜαλαγουζιάΞηρόΤοπικός Κορινθιακός Λευκός Ξηρός ΟίνοςΜε φαγητά ανάλογα των χρωματικών αποχρώσεων όπως ψάρι, όστρακα, γαρίδες, καραβίδες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι γάλακτος και με λευκές ή ανοιχτόχρωμες σάλτσες. Επίσης με ζυμαρικά που συνοδεύονται από άσπρη σάλτσα και πιάτα αλλαντικών. Προτεινόμενο τυρί: Μοτσαρέλλα - τυριά από κατσικίσιο γάλα, μαλακά κίτρινα τυριά.Απολαύστε το στους 8-12-deg;C750 mlΑρχαία ΝεμέαΚτήμα ΠαλυβούΙδιόκτητος. Chardonnay: θέση Καρακάξα 14στρμ. Κλιμέντι Κορινθίας 14στρμ. Μαλαγουζιά: θέση Σπαθοβούνι 11στρμ. Σταυροδρόμι 7στρμ. Καρακάξα 7στρμ. Γκιούγκιζα 14στρμ.Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο. Κρυοεκχύλιση στο chardonnay και την μαλαγουζιά για 8 ώρες σε θερμοκρασία 10-deg;C. Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης 14-17-deg;C και battonage στο τέλος της ζύμωσης