• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY 2022 ΕΡΥΘΡΟ (STELVIN) 750ML

7.69€

Κωδικός: 385-142011615

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Μπορεί η Ερυθρή Στροφιλιά να μένει συχνά στην σκιά της αδελφής της, αλλά οι εραστές των μαλακών, πολύπλοκων κόκκινων κρασιών βρίσκουν εδώ μια καταπληκτική επιλογή. Η κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά. Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με νότες βοτάνων, καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Αίσθηση στο στόμα αρωματική και πολύπλοκη, με καλή ισορροπία, όγκο, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Ιδανικό ταίριασμα για κόκκινα κρέατα, παραδοσιακά γεμιστά αλλά και ζυμαρικά με κρέας ή τομάτα, πιάτα τυριών - αλλαντικών. Η ιστορία της Στροφιλιάς είναι μια από τις πιο γοητευτικές ιστορίες της νέας εποχής του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Τρεις φίλοι, ο Αχιλλέας Λαμψίδης, ο Γιάννης Μαλτέζος και αργότερα ο Βασίλης Βλάχος αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σειρά ποιοτικών κρασιών, κυρίως για να ικανοποιήσουν τις δικές τους, εσωτερικές αναζητήσεις, παρά τις οικονομικές απολαβές. Για να φτάσει όμως το κρασί με τον σωστό τρόπο στους σωστούς ανθρώπους, ίδρυσαν στο κέντρο της Αθήνας ίσως το πρώτο wine bar στην Ελλάδα, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι περίπου 25 χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Η επιτυχία ήταν και εξακολουθεί να είναι καταιγιστική, με την επόμενη γενιά να παίρνει σιγά σιγά τα ηνία και να πηγαίνει το παιγνίδι στην επόμενη πίστα. Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με νότες βοτάνων, καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Αίσθηση στο στόμα αρωματική και πολύπλοκη, με καλή ισορροπία, όγκο, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.Merlot, SyrahΟίνος Ερυθρός Ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος13Ιδανικό ταίριασμα για κόκκινα κρέατα, παραδοσιακά γεμιστά αλλά και ζυμαρικά με κρέας ή τομάτα, πιάτα τυριών - αλλαντικών.750 mlΟινοποιείο ΣτροφιλιάΑσπρόκαμπος, Στυμφαλία2022Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πραγματοποιείται συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών, η οποία περιλαμβάνει προζυμωτική κρυοεκχύλιση για περίπου 3 ημέρες, στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 25oC, με συνολική διάρκεια εκχύλισης γύρω στις 2 εβδομάδες. Πριν την εμφιάλωσή του, ο νέος οίνος παραμένει για περίπου 3 μήνες σε δρύινα βαρέλια.Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο, των οποίων η απόδοση δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.