• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

20.5€

Κωδικός: 385-142010475

Brand: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Χρώμα βαθύ ερυθρό - βυσσινί, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βανίλιας, με διακριτικούς τόνους πράσινης πιπεριάς, και αρωματικών βοτάνων. Στο στόμα στρογγυλό, ισορροπημένο, αρωματικό, με ήπιες τανίνες και ευχάριστη οξύτητα. Επίγευση με ένταση και διάρκεια. Η ιστορία της Στροφιλιάς είναι μια από τις πιο γοητευτικές ιστορίες της νέας εποχής του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Τρεις φίλοι, ο Αχιλλέας Λαμψίδης, ο Γιάννης Μαλτέζος και αργότερα ο Βασίλης Βλάχος αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σειρά ποιοτικών κρασιών, κυρίως για να ικανοποιήσουν τις δικές τους, εσωτερικές αναζητήσεις, παρά τις οικονομικές απολαβές. Για να φτάσει όμως το κρασί με τον σωστό τρόπο στους σωστούς ανθρώπους, ίδρυσαν στο κέντρο της Αθήνας ίσως το πρώτο wine bar στην Ελλάδα, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι περίπου 25 χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Η επιτυχία ήταν και εξακολουθεί να είναι καταιγιστική, με την επόμενη γενιά να παίρνει σιγά σιγά τα ηνία και να πηγαίνει το παιγνίδι στην επόμενη πίστα. Χρώμα βαθύ ερυθρό - βυσσινί, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βανίλιας, με διακριτικούς τόνους πράσινης πιπεριάς, και αρωματικών βοτάνων. Στο στόμα στρογγυλό, ισορροπημένο, αρωματικό, με ήπιες τανίνες και ευχάριστη οξύτητα. Επίγευση με ένταση και διάρκεια.Cabernet FrancΟίνος ΕρυθρόςΞηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη ΠελοπόννησοςΨητά κρέατα, πιάτα με κόκκινες σάλτσες και αρωματικά βότανα, καθώς και τυριά750 mlΟινοποιείο ΣτροφιλιάΣύντομη προζυμωτική κρυοεκχύλιση στο σταφυλοπολτό, ακολουθούμενη από αλκοολικΑσπρόκαμπος Νεμέας: Αμπελώνας σε υψόμετρο 800 m, στο οροπέδιο της Στυμφαλίας,σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο, των οποίων η απόδοση δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές. Διαμόρφωση του βλαστικού τείχους σύμφωνα με το σύστημα LYRA του καθ. A. Carbonneau, ώστε να μεγιστοποιείται η εκτεθειμένη στον ήλιο φυλλική επιφάνεια ανά κιλό παραγόμενου σταφυλιού.