• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ ΑΚΑΚΙΕΣ SPARKLING ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΖΕ 750 ML

11.9€

Κωδικός: 385-142004140

Brand: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Το λαμπερό χρώμα και ο έντονος αφρισμός στο ποτήρι προετοιμάζουν για τα εκρηκτικά αρώματα φράουλας και κερασιού που ακολουθούν στη μύτη και χαρακτηρίζουν το Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, ενώ οι νότες μαγιάς από τη ζύμωση προσθέτουν αρωματική πολυπλοκότητα και φινέτσα. Πιο μαλακές στο στόμα χάρη στη στρογγυλεμένη τους οξύτητα, οι Ακακίες Sparkling 2013 διαθέτουν τον ίδιο δροσερό χαρακτήρα, αλλά και τη δύναμη και την παιχνιδιάρικη διάθεση που τις έκανε να ξεχωρίσουν. Το λαμπερό χρώμα και ο έντονος αφρισμός στο ποτήρι προετοιμάζουν για τα εκρηκτικά αρώματα φράουλας και κερασιού που ακολουθούν στη μύτη και χαρακτηρίζουν το Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, ενώ οι νότες μαγιάς από τη ζύμωση προσθέτουν αρωματική πολυπλοκότητα και φινέτσα. Πιο μαλακές στο στόμα χάρη στη στρογγυλεμένη τους οξύτητα, οι Ακακίες Sparkling 2013 διαθέτουν τον ίδιο δροσερό χαρακτήρα, αλλά και τη δύναμη και την παιχνιδιάρικη διάθεση που τις έκανε να ξεχωρίσουν.ΞινόμαυροΗμίξηροςΕρυθρωπός ξηρός (Ροζέ) αφρώδης ΠΟΠ Αμυνταίου11.5%2-3 έτηΜακεδονία/Αμύνταιο750mlΚυρ ΓιάννηΙδανικό με πιάτα της καθημερινής μεσογειακής, αλλά και της εξωτικής κουζίνας, λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ή μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματοςΟι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. και υπάγονται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμυνταίου. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικρόκλιμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί ιδιαίτερα την καλλιέργεια της ποικιλίας του Ξινόμαυρου.Η ποικιλομορφία των αμπελοτεμαχίων, η οποία συνεπάγεται μεγάλες διαφοροποιήσεις όσον αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών από σοδειά σε σοδειά, μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με βάση τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Η διαχείριση αυτή, η οποία γίνεται κάθε χρονιά, μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση.Το γλεύκος προέρχεται 100% από σταφύλια τα οποία επιλέχθηκαν κατά τον τρύγο με βάση τη βέλτιστη περιεκτικότητα της ράγας σε σάκχαρα, φαινόλες και οξέα. Για τη δημιουργία του αφρώδους οίνου Ακακίες το βέλτιστο σημείο συγκομιδής των σταφυλιών είναι στους 10,5 βαθμούς αλκοόλ. Μετά την είσοδό τους στο οινοποιείο και πριν περάσουν από το πιεστήριο, τα σταφύλια παραμένουν για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης, έως ότου αποκτήσουν θερμοκρασία 11-14-deg;C.Στη συνέχεια, ο μούστος οδηγείται στο πιεστήριο. Εκεί γίνονται τρεις πιέσεις με την άσκηση συνεχούς και σταδιακά αυξανόμενης πίεσης. Από αυτές τις τρεις πιέσεις κρατάμε τη μεσαία. Ακολουθεί η απολάσπωση του μούστου και στη συνέχεια η πρώτη αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι σύντομη και γίνεται με βάση την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής αφρώδους οίνου. Στη συνέχεια, μετά την πάροδο μερικών μηνών με αναδεύσεις σε ελαφριές οινολάσπες, ο οίνος πηγαίνει στις δεξαμενές για τη δεύτερη ζύμωση κατά την οποία δημιουργούνται οι φυσαλίδες, ενώ το κρασί κερδίζει επιπλέον 1% αλκοόλ. Μετά τη δημιουργία των φυσαλίδων ακολουθεί παραμονή με τις οινολάσπες για 3-5 μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση.