• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

PROSECCO VALDOBBIADENE DOCG "RIVE DI FARRA DI SOLIGO" EXTRA BRUT LA FARRA ΛΕΥΚΟ 750ML

15€

Κωδικός: 385-142011116

Brand: LA FARRA

Η τάση θέλει συχνά τα Rive Prosecco να έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρων κάτι το οποίο πιστοποιεί και η πρόσφατη προσθήκη στη νομοθεσία των Extra Brut εκδοχών. Το La Farra Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Farra di Soligo Extra Brut έχει μόλις 5gr/l υπολειμματικά σάκχαρα εμφανίζοντας μια τονισμένη αίσθηση φρεσκάδας εξαιτίας των πιο χαμηλών επιπέδων σακχάρων. Πρόκειται για μια κορυφαία εκδοχή ενός Prosecco, με πολύπλοκη δομή, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί τον ακαταμάχητο φρουτώδη χαρακτήρα που δείχνει βάθος και περισσότερη συμπύκνωση. Απλά και κατανοητά σκεφτείτε τα Rive ως την κορυφή της πυραμίδας των Prosecco, μια φιλοσοφία που θέλει το terroir υψίστης σημασίας παράγοντα για την ποιότητα των κρασιών. Το ξηρό στυλ Extra Brut δίνει μια έξτρα γαστρονομική διάσταση στο κρασί. Η οικογένεια Nardi που δραστηριοποιείται στην παραγωγή Prosecco από το 1997 έχει ρίζες και αμπελώνες στους περίφημους λόφους του Valdobbiadene εδώ και πάρα πολλές γενεές. Σε αυτούς τους αμπελώνες εκπληκτικής ομορφιάς και βαθιάς παράδοσης φωλιάζουν” οι καλύτεροι παραγωγοί του Prosecco. Ενός στυλ αφρώδους κρασιού που αποτελεί το μεγαλύτερο success story του ιταλικού αμπελώνα τα τελευταία χρόνια. Τα τρία αδέρφια της οικογένειας παράγουν αλλά και προάγουν τη βαθιά αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση της περιοχής, σε αυτό το λοφώδες terroir με το οποίο διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς. Το όνομα του οινοποιείου La Farra έχει κομμάτι του ονόματος της πόλης Farra di Soligo όπου γεννήθηκαν μεγάλωσαν και γύρω από την οποία καλλιεργούν τα αμπέλια τους.Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη, με πρακτικές βιώσιμης αμπελοκαλλιέργειας, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων στους αμπελώνες και προσπάθεια να εκφράσουν μέσα από τις διαφορετικές κατηγορίες των Prosecco κρασιών που παράγουν τη διαφορετικότητα της περιοχής. Οι αμπελώνες της καρδιάς της DOCG ζώνης του Prosecco, μέσα στους οποίους παράγουν τα κρασιά τους έχουν ανακηρυχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τόσο το πιο γλυκό Extra Dry όσο και το Extra Bru t di Farra di Soligo παράγονται αποκλειστικά από σταφύλια του αμπελώνα ‘”Rive dei Nardi” που βρίσκεται στις πάνω πλαγιές της κοινότητας Farra di Soligo, που έχει αναγνωριστεί ως μια από τις 15 Rive κοινότητες. Η ουσιαστική διαφορά των δύο κρασιών που παράγονται από τον ίδιο συγκεκριμένο αμπελώνα της οικογένειας έχει να κάνει με την προσθήκη του dosage. Η συγκεκριμένη πιο ξηρή εκδοχή χάνει λίγο σε εύρος στο στόμα αλλά κερδίζει σε ενέργεια, φρεσκάδα και αυστηρότητα.Glera (Prosecco)ΑφρώδηςΞηρό11.5%7-9°C750 mlΙταλίαLa Farra