• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ZARDETTO PROSECCO EXTRA DRY ΡΟΖΕ 750ML

13.5€

Κωδικός: 385-142012088

Brand: Zardetto

Η κομψή και ευγενής ατμόσφαιρα μια τελετής, το ρομαντικό ροζ ενός νυφικού, η χαρούμενη αρμονία προπόσεων, στοργικών λόγων, υποσχέσεων. Δεν είναι μόνο ένα κρασί υψηλής ποιότητας αλλά μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, ξεκινώντας από τη γεύση. Η ετικέτα σαν μια θαυμάσια Βενετσιάνικη μάσκα, ξετυλίγεται και αποκαλύπτει απρόσμενα έργα τέχνης που χαρακτηρίζουν κάθε προϊόν. Και αυτή η καλλιτεχνική άνθιση ξυπνά απρόσμενα συναισθήματα και προσδοκία για μια αξέχαστη εμπειρία. Το Prosecco Rose Extra Dry χαρακτηρίζεται από μια ντελικάτη ροζ απόχρωση με βιολετί πινελιές, αποτέλεσμα της σύντομης επαφής με φλούδες από Pinot Noir. Μια ζωηρή, κομψή περλέ αίσθηση που επιμένει. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα φρούτων, όπως χρυσά μήλα, λευκό ροδάκινο και μούρα, σε αρμονική ανάμειξη με ανθικές μυρωδιές εαρινών λουλουδιών. Πληθωρικό, ζωηρό και αρωματικό στον ουρανίσκο. Μια δροσιστική οξύτητα, καλά ισορροπημένη με έναν φρουτώδη χαρακτήρα που δημιουργεί γεμάτη, κρεμώδη αίσθηση. Ένα μοντέρνο απεριτίφ για απαιτητικούς ουρανίσκους και ένας ευέλικτος συνοδός για μια ποικιλία φαγητών. Στην καρδιά της επικράτειας του Prosecco μεταξύ του Conegliano και του Valdobiadene, ο οίκος Zardetto πρωταγωνιστεί στην παραγωγή αφρώδους οίνου εδώ και 40 χρόνια. Τα ζωηρά, δροσιστικά Prosecco του παράγονται από προσεκτικά επιλεγμένα αμπέλια που καλλιεργούνται στους κορυφαίους αμπελώνες. Τα σταφύλια μεταφέρονται στο υπερσύγχρονο οινοποιείο του Zardetto όπου συνδυάζοντας μοντέρνες τεχνικές με παραδοσιακές μεθόδους, προκύπτει μια ποικιλία καταξιωμένων Prosecco Brut και άλλων κρασιών με υπέροχο αφρό. Glera - Pinot NoirΟίνος Αφρώδης Ερυθρός, DOCΞηρό11Σαλάτες με γαρίδες ή αβοκάντο, τάρτες τυριών και ωμά όστρακα.8oCΚαλλιεργείται σε διάφορους αμπελώνες στην περιοχή Prosecco, στο Veneto και στο Friuli Venezia Giulia. τα εδάφη είναι κυρίως αργιλώδη, με λίγα χαλικόστρωτα σημεία κοντά στους κύριους ποταμούς.Αμφότερες οι ποικιλίες Glera και Pinot Noir μαζεύονται τον Σεπτέμβριο. Η συγκομιδή των Glera γίνεται μηχανικά και τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα στο οινοποιείο για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους. Κόβονται τα κλαδιά τους, πατιούνται μαλακά, ξεκουράζονται και αφαιρείται η φλούδα. Σε αυτό το σημείο ο μούστος μεταγγίζεται και μαζί με την επιλεγμένη μαγιά προκαλούν την πρώτη ζύμωση, για 10 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18-20oC. Αντίθετα το Pinot Noir οινοποιείται σε ερυθρό όπου τα πατημένα σταφύλια μεταφέρονται απευθείας στις δεξαμενές και οι φλούδες αφαιρούνται 6 ώρες αργότερα. Η διαδικασία της ζύμωσης παίρνει 15 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 21-22oC. Ακολούθως οι 2 ποικιλίες φιλτράρονται και αναμειγνύονται σε ένα αυτόκλειστο από ανοξείδωτο ατσάλι στην επιθυμητή αναλογία και υπόκεινται σε μια 2η ζύμωση με τη βοήθεια επιλεγμένης μαγιάς και γλυκαντικών ουσιών σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15oC. Το τελικό αφρώδες κρασί φιλτράρεται και εμφιαλώνεται.750 mlZardettoConegliano, Ιταλία