• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace

ΚΡΑΣΙ NEMEA ΔΡΥΟΠΗ RESERVE ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML

16.1€

Κωδικός: 385-142004222

Brand: ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

Πληθωρικό κόκκινο κρασί, με έντονα φρουτώδες άρωμα, νότες ευκάλυπτου και πράσινου πιπεριού. Σαρκώδες και πλούσιο στη γεύση. Μαλακό, με ώριμες ταννίνες και βελούδινη επίγευση. Παλαίωση από πέντε μέχρι δέκα χρόνια. Σε ένα μοναδικό οικοσύστημα σε υψόμετρο πάνω από 750 μέτρα στις παρυφές του Πάρνωνα με πολύ κρύους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, ξεφυτρώνει ο αμπελώνας του κτήματος, ο οποίος καλύπτει 250 στρέμματα (25 εκτάρια), φυτεμένα με 5 διαφορετικές ποικιλίες. Το μοσχοφίλερο, το merlot, το cabernet sauvignon, το chardonnay και το πιο σπάνιο gewurztraminer έχουν προσαρμοστεί στην εντέλεια στα εδάφη και στις κλιματολογικές συνθήκες στης Τεγέας. Στο Κτήμα Τσέλεπου τα cabernet sauvignon είναι φυτεμένα στο αμπελοτόπι "Αυλοτόπι" με αργιλιπετρώδη εδάφη. Το merlto βρίσκεται στην τοποθεσία "Κοκκινόμυλος" με αργιλοπηλώδη εδάφη. Στα αμπελοτόπια της Περπατιάρας και στους γύρω λόφους σε εδάφη αργιλώδη κοκκινοχώματα απλώνονται οι ποικιλές Μοσχοφίλερο και chardonnay. Τέλος δε στους πρόποδες του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 780 μέτρα στα σπάνια για την Πελοπόννησο εδάφη σχιστολιθικά, καλλιεργείται το gewurztraminer. Πληθωρικό κόκκινο κρασί, με έντονα φρουτώδες άρωμα, νότες ευκάλυπτου και πράσινου πιπεριού. Σαρκώδες και πλούσιο στη γεύση. Μαλακό, με ώριμες ταννίνες και βελούδινη επίγευση.Αγιωργίτικο Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΝεμέαΞηρόΕρυθρό0,13Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, αρκετά παχιά ψάρια και ελαφριά κρέατα στη σχάρα.Παλαίωση από πέντε μέχρι δέκα χρόνια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εσοδείας.16-18-deg;C750mlΚτήμα ΤσέλεπουΝεμέαΑπό τον ιδιόκτητο αμπελώνα στη λοφώδη περιοχή Μαρμαριάς, στην Αρκαδία, με αργιλοπετρώδη εδάφη σε υψόμετρο 750 μέτρα.Κλασική Βουργουνδέζικη μέθοδος με στατικές απολασπώσεις.Το πρώτο στάδιο ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια μεταγγίζεται σε βαρέλια όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση.Το κρασί για 6 μήνες παραμένει στα βαρέλια και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του.